dinsdag 8 april 2014

Wat is nu precies een SSL-verbinding?

Binnen de hostingwereld wordt er vaak gesproken over een SSL-verbinding, maar er zijn maar weinig mensen die echt weten wat een SSL-verbinding nu precies is. SSL staat voor Secure Sockets Layer en het is een protocol wat voor een betere beveiliging op het internet zorgt. De meeste hostingaanbieders werken al standaard met SSL, terwijl bij andere SSL juist een extra optie is. 


Zo is het sinds kort ook mogelijk om te mailen via SSL en je kunt zelfs je FTP via SSL-verbinding laten lopen. De meeste hostingaanbieders brengen vaak extra kosten in rekening, maar normaal gesproken is het gratis te gebruiken.


Als je hebt besloten om gebruik te willen maken van een SSL-verbinding met een HTTP-protocol, dan is het zeker aan te raden dat je gebruik maakt van een VPS. Indien je al over webhosting beschikt, kun je dit vaak ook regelen met je webhosting provider.


SSL-verbinding via de e-mail


Indien je gebruik wilt maken van een SSL-verbinding via de e-mail, dan zul je uiteraard instellingen moeten aanpassen op je mailserver. Daarnaast zal ook de poort van de mailserver aangepast moeten worden. Normaal gesproken kun je dit aanpassen in mailprogramma op jouw computer wat je gebruikt om e-mails te versturen.


Dus wanneer je gebruik wilt maken van e-mail, dan maak je gebruik van een inkomende en uitgaande mailserver. Beide mailservers dienen uiteraard aangepast te worden, indien je gebruik wilt gaan maken van een SSL-verbinding. Echter zul je achter moeten komen wat het adres is en om daar achter te komen kun je het beste even contact opnemen met je huidige hostingprovider.


Moet ik gebruik maken van een SSL-verbinding?


Natuurlijk is het niet noodzakelijk om een SSL-verbinding te gebruiken. Je gebruikt een SSL-verbinding vooral wanneer je meer behoefte hebt aan beveiliging. Het is altijd goed om te weten dat deze optie beschikbaar is.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten