vrijdag 11 april 2014

Creatief een domeinnaam verzinnen

Het verzinnen van een domeinnaam kan ontzettend moeilijk zijn. Vooral ondernemers blijken hier de eerste weken mee bezig te zijn. Momenteel zijn er meer dan 5 miljoen .nl-domeinnamen en meer dan 114 miljoen .com domeinnamen geregistreerd.


Dan is het niet zo gek dat je geen passende domeinnaam kunt vinden. Om te voorkomen dat je nog uren bezig bent met het verzinnen van een domeinnaam, hebben wij hieronder een aantal tips voor je op een rij gezet hoe je creatief een domeinnaam kunt verzinnen.


Waar moet een goede domeinnaam aan voldoen?


Het hebben van een krachtige domeinnaam is vaak eenvoudig en het gaat dan vaak om makkelijk te spellen woorden. Maar voordat je een domeinnaam gaat registreren, zul je ook rekening moeten houden met de eisen die gesteld worden aan een domeinnaam.


Wat veel mensen niet weten is dat een domeinnaam alle letters van het Nederlands alfabet mogen bevatten en mag je ook alle cijfers van 0 tot 9 gebruiken. Daarnaast mag je ook het koppelteken (-) gebruiken, maar dit mag je alleen tussen twee cijfers of twee letters gebruiken. Een domeinnaam moet altijd minstens uit 3 tekens bestaan en mag maximaal uit 63 tekens bestaan.


Kies een domeinnaam wat op je handelsnaam gericht is


Voor ondernemers is een handelsnaam vaak een unieke naam en daarom is het verstandig om altijd een handelsnaam van je bedrijf te gebruiken. Als je dit verwerkt in je domeinnaam zullen mensen het herkennen en sneller erop klikken. Je kunt ook nog variaties bedenken met een plaatsnaam achter je handelsnaam of met je hoofddienst erachter.


2: Zorg dat je goed wordt gevonden


Goed gevonden worden in de zoekmachines zoals Google is uiteraard van groot belang voor je bedrijf. Indien je niet voor een merknaam als domeinnaam kiest, dan kun je een belangrijk onderdeel van je dienst of product centraal stellen in je domeinnaam. Wanneer je bijvoorbeeld hostingbedrijf hebt, dan is het verstandig om „host” of „hosting” in je domeinnaam te verwerken. Het kan ook goed werken om je dienst in combinatie met een werkwoord te gebruiken, zoals ‚hostingbestellen’.


3: Blijf niet hangen bij .nl


De meeste mensen maken de grote fout door bij .nl te blijven hangen. Dat terwijl er natuurlijk veel meer domeinextensies te vinden zijn. In de zoekresultaten zijn er steeds meer Nederlandse websites te vinden die .com, .net en .org gebruiken. In sommige gevallen kun je 250 verschillende soorten domeinextensies aanbieden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten