woensdag 9 april 2014

Wat houdt Exchange hosting in?

Voor veel mensen is Exchange hosting nog een onbekende term. Exchange hosting is een service is waarbij een telecomaanbieder een email-postvak en schijfruimte op een server beschikbaar stelt en hierop de „gehoste” gegevens voor haar klanten beheert. De klanten hebben dan vanaf verschillende plekken toegang tot hun adresboeken, taakbeheer, documenten en e-mails. 


Exchange server


Wanneer je gebruik wilt gaan maken van Exchange hosting is een Exchange server een voorwaarde. De grote marktleider op dit moment in Exchange hosting is toch wel de Microsoft Exchange Server, maar er zijn natuurlijk ook andere aanbieders te vinden


De Exchange server werkt onafhankelijk van de netwerkgrootte. Zo kun je zowel op het internet als intranet gebruik maken van een MAPI en RPC-protocol waarmee je de samenwerking van groepen mogelijk kunt maken. Het maakt niet uit of je een PC of een MAC hebt, want beide machines kunnen erop aangesloten worden.


Daarnaast is het ook mogelijk om een BlackBerry telefoon aan te koppelen. En in de meeste gevallen kun je ook je iPhone en iPod koppelen aan een Exchange-postbus.


Wanneer moet je Exchange hosting hebben?


Vooral bedrijven die een eigen IT-afdeling hebben, beheren hun eigen Exchange server. Dit kan dan ook financieel interessant zijn bij een aantal van bijvoorbeeld 70 mailboxen. Indien je iets zoekt voor privegebruik, dan zijn in de meeste gevallen gratis mailboxen voldoende.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten