dinsdag 22 april 2014

Hoe kan jij een blog succesvol maken?

In Nederland alleen al zijn er honderdduizenden blogs online te vinden en wereldwijd miljoenen blogs. Het kan daarom dan ook lastig zijn om met jouw blog te onderscheiden van de rest. Toch zijn er een aantal factoren die jouw blog kunnen maken en breken en hieronder hebben we voor je op een rij gezet: 


  • Het gebied

  • Uiterlijk

  • SEO

  • Binding met bezoekers

  • Uithoudingsvermogen

Het gebied


Een succesvolle blog kan natuurlijk niet zonder een groot aantal trouwe bezoekers. Maar om een groot aantal trouwe bezoekers zullen deze bezoekers ook vaak terug moeten komen. En natuurlijk komen bezoekers alleen terug wanneer ze een reden hebben. Het is dus verstandig om te weten hoe de bezoeker bent en waarom ze eigenlijk bepaalde blogs volgen.


Bezoekers bezoeken blogs over bepaalde niches en gebieden binnen een bepaald onderwerp. Hoe specifieker de niche en gebied op de behoefte van een doelgroep aansluit, hoe groter de kans is dat de doelgroep zal terugkomen op je blog.


Uiterlijk


Natuurlijk is het uiterlijk niet alles, maar het trekt wel bezoekers aan. Wanneer je een website hebt met een design wat onprofessioneel oogt, dan zul je ook bij je bezoekers wat minder betrouwbaar overkomen. Met een slecht uiterlijk loop je ook het risico dan nieuwe bezoekers sneller wegklikken en dat wil je natuurlijk uiteraard voorkomen.


Daarom is het ook verstandig om te investeren in een goede website met een mooi uiterlijk. Steeds meer websites lijken te kiezen voor een minimalistisch uiterlijk, omdat dit overzichtelijk is en makkelijker voor de ogen is.


SEO


SEO oftewel zoekmachine optimalisatie is ontzettend belangrijk. Wanneer je website goed vindbaar is, kan dat voor een constante stroom aan nieuwe bezoekers zorgen. Door SEO kun je ervoor zorgen dat je website door honderden of zelfs duizenden bezoekers per maand bezoeken.


Het hebben van een zoekmachinevriendelijke website die optimaal ingericht is voor de bezoeker en de zoekmachine is dan ook essentieel. Er zijn online diverse SEO-checklists te vinden die je kunt gebruiken om je website mee te optimaliseren. Je kunt natuurlijk ook een SEO-specialist inhuren om dit voor je te doen.


Binding met je bezoekers


Een goede relatie hebben met je bezoekers is essentieel voor een succesvolle website en blog. Om interactie met je bezoekers te hebben kun je bijvoorbeeld op elke inhoudelijk reactie te reageren. Daarnaast is het aanmaken van social media accounts voor jouw blog ook een echte aanrader.


Uithoudingsvermogen


De aanhouder wint en dat geldt ook voor het starten van een succesvolle website of blog. Vooral in het begin zal het opbouwen van vaste bezoekers wat langzaam gaan. Veel leider in jouw niche hebben ook vanaf dat punt moeten bouwen en hebben ook tijd nodig gehad om tot te komen waar ze nu zijn. Succesvolle bloggers en website-eigenaren houden vol!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten