dinsdag 8 april 2014

Ik wil een eigen website maken, waar moet ik beginnen?

Het maken van een website was misschien vroeger wat ingewikkelder, echter is nu tegenwoordig niet meer zo moeilijk om een website te maken. Door de komst van de gebruiksvriendelijke CMS-systemen zoals WordPress en Joomla! kun je binnen enkele uren al je website online hebben. 


Echter zijn er veel mensen die niet weten waar ze moeten beginnen en wat je precies nodig hebt voor het maken van een eigen website. In dit artikel kun je precies lezen wat je nodig hebt om een website te maken.


De benodigdheden voor een eigen website


Om een eigen website te maken heb je de volgende benodigdheden nodig:


  • Een domeinnaam

  • Webhosting

  • CMS-systeem

Domeinnaam


De domeinnaam is natuurlijk meer dan alleen het web-adres van je website. Het is verstandig om goed na te denken over je domeinnaam. Kies bijvoorbeeld de naam van je bedrijf, merk of het product wat je wilt verkopen in je domeinnaam.


In sommige gevallen zul je zeer creatief moeten zijn, omdat je gewenste domeinnaam al geregistreerd is. Let er wel op dat een domeinnaam makkelijk te onthouden moet zijn door de bezoeker, omdat je wilt dat ze vaker langs komen op je website. De kosten voor een .nl-domeinnaam is ongeveer een tientje per jaar.


Webhosting


Om ervoor te kunnen zorgen dat je website altijd bereikbaar is, zul je webhosting bij een hostingprovider moeten afsluiten. Met huren van webhosting huur je een klein stukje van de server waar je alle bestanden van je website kunt opslaan. Hierdoor is je website altijd online. De kosten voor webhosting verschillen ontzettend en het ligt er ook aan wat voor hosting je kiest.


CMS-systeem


Het kiezen van een CMS-systeem is voor ieder ander zeer persoonlijk. De meeste mensen kiezen voor het meest gebruiksvriendelijke CMS-systeem en naar onze mening is dit op dit moment WordPress. Echter zijn CMS-systemen zoals Joomla! en Drupal zeker goede alternatieven.


Met deze CMS-systemen kun je gratis een website opzetten en uploaden op je eigen webruimte. Binnen enkele minuten kun je het CMS-systeem online hebben staan. Dan is vooral noodzakelijk om alles aan te kleden met een mooie template. Online zijn er duizenden verschillende betaalde en gratis templates te downloaden voor de verschillende CMS-systemen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten