donderdag 24 april 2014

Google overweegt versleutelde website hoger te plaatsen in zoekresultaten

Google wilt altijd de beste en de meest veilige resultaten aan haar bezoekers laten zien. Daarom overweegt het nu ook om websites die gebruik maken van encryptie voorrang te geven en ze hoger te plaatsen in de zoekresultaten. Dit meldt Matt Cutts, die bij werkzaam is bij Google als hoofd van het webspam-team van Google. 


Encryptie betekent eigenlijk dat bepaalde inhoud van de website omgezet wordt in geheime code. Hierdoor kunnen mensen van buiten de website de inhoud niet inzien en ook niet de code ontcijferen.


Nieuwe bepalende online vindbaarheid factor?


Je kunt je natuurlijk afvragen of dit een nieuwe rankingfactor is voor Google. Ze hebben namelijk al meerdere manieren om een positie van een website te bepalen. Google kijkt bijvoorbeeld al of je website verborgen malware bevat en hoe snel je website laadt.


Door versleutelde websites hoger in de zoekresultaten te plaatsen hoopt Google websites te stimuleren om hun website beter te beveiligen. Zo heeft het zelf ook diensten van haarzelf beveiligt met SSL zoals Gmail. Door het beveiligen van een website zorg je er ook voor dat je minder risico loopt op criminele activiteiten op je website.


Indien Google echt interesse hebben in het voortrekken van websites met een SSL-verbinding, dan zal er nog wel enige tijd overheen gaan, voordat je dit terug gaat zien in de zoekresultaten. Dit is iets wat recent aangegeven is en er zullen uiteraard nog veel overwegingen gemaakt moeten worden om hier een definitieve keuze in te maken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten