maandag 14 april 2014

WordPress 3.9, wat zijn de nieuwe features?

WordPress zal 16 april haar nieuwste versie 3.9 lanceren. De laatste softwarerelease in december heeft vooral grote visuele aanpassingen in de backend laten zien, maar wat kun je van WordPress 3.9 verwachten? 


Visual editor update


TinyMCE is naam van de content editor is in WordPress gebouwd en deze heeft de laatste updates gekregen, namelijk TinyMCE 4. Deze update is vooral gefocust op het handelen van media. Zo kun je nu media drag en droppen in de editor en het geüpload worden. Hierdoor zul je veel tijd besparen.


Daarnaast kun je direct afbeeldingen resizen in de editor, wanneer je post aan het aanpassen bent en dat is zeer handig natuurlijk. Er is daarnaast nog een gallery preview toegevoegd, waardoor je eenvoudig snel je afbeelding kunt previewen.


Playlists en Widget Customizer


Het is nu mogelijk in WordPress om audio en video playlists te maken via de Insert Media scherm. Dat kan natuurlijk een fantastische functie zijn wanneer je eenvoudig al je muziek en video’s mooi wilt presenteren op je website.


Daarnaast is het makkelijk gemaakt om je thema en widgets aan te passen. Zo is het nu mogelijk om een live preview te zien van je widgets wanneer je ze veranderd hebt. Erg handig wanneer je sneller je aanpassingen wilt zien.


Daarnaast zijn er ook wat aanpassingen doorgevoerd op het gebied beveiliging. Vooral door de laatste brute-force aanvallen zijn er veel lekken gedicht.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten