donderdag 10 april 2014

Parallels Plesk Mobile apps

Mocht je een eigen VPS-server of een Dedicated Server hebben, dan wil je natuurlijk je eigen server zo makkelijk mogelijk monitoren. Echter heb je natuurlijk geen zin om dag en nacht achter de computer te zitten. Dus hoe kun je toch de controle over je server houden, zonder dat je daar teveel tijd aan kwijt bent.


Eenvoudig op elke plek je server monitoren


Voor het pure gemak zou je natuurlijk je eigen server willen monitoren. En voor de mensen die geen applicaties kunnen schrijven zoek je uiteraard een makkelijke oplossing. Gelukkig is die er ook, want via Parallels Plesk Control Panel kun je eenvoudig je server beheren


Daarnaast biedt Parallels Plesk Control Panel een aantal handig apps aan die je de mogelijkheid geven om je server altijd en overal te kunnen monitoren en beheren. Hieronder bespreken we de twee beste apps die je kunt gebruiken:


De Parallels Plesk Server Monitor App


Voor snel beheer op je server kun je Parallels Plesk Server Monitor App gebruiken. Echter zul je wel minimaal Plesk Panel versie 10.4 op je server hebben moeten draaien. Wat je onder andere met deze app kunt is informatie vergaren over de Plesk-versie, OS en CPU van je server.


Met deze app kun je bijvoorbeeld de gezondheid van je server meten en snel onderliggende problemen ontdekken. Factoren zoals het geheugengebruik, CPU load en het swapgebruik. Je kunt er ook waarschuwingen mee instellen, zodat je wanneer er iets met je server aan de hand is je op tijd gewaarschuwd wordt via bijvoorbeeld een SMS.


De Parallels Plesk Server Management app


Met de Parallels Plesk Server Management app kun je eigenlijk precies hoe het heet. Het maakt namelijk onderdeel uit van het Parallels Plesk Server Panel Power Pack en je kunt dit als een add-on bij bestellen.


Met de app kun je eenvoudig mobiele applicaties starten en stoppen en dat geldt ook apart van elkaar. Daarnaast is het mogelijk om in de serverlogs te kijken, zonder dat je daar apart in hoeft te loggen op server.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten