dinsdag 15 april 2014

7 manieren om je Magento webshop sneller te maken

Het runnen van een succesvolle Magento webshop is de kern van een balans tussen de kosten en hoe de webshop presteert. Met de verschillende functionaliteiten die Magento biedt is het gedesigned om het beste te presteren in een dedicated hosting omgeving. 


Maar wanneer je een grote Magento webshop hebt die dagelijks honderden transacties ontvangt, dan is het zeker verstandig om voor een VPS of een Dedicated server te kiezen. Deze twee oplossingen geeft programmeurs de kans op de hostingomgeving optimaal te configureren, zodat je de beste ervaringen voor je bezoekers kunt realiseren.


Echter voor de kleine webshops zijn oplossingen zoals Shared Webhosting een goed startpunt. Maar we begrijpen natuurlijk dat je als beginnende webshopeigenaar ergens moet beginnen. Daarom is het ten eerste belangrijk dat je Magento webshop zo snel mogelijk is. Hieronder vindt 7 manieren waarmee je je Magento webshop sneller kunt maken.


Cache Settings


Door de cache settings te enablen in je Magento webshop zal de prestaties van je webshop verbeteren door het laden in de database te verkleinen. Deze instelling is in te stellen door naar System > Cache Management te gaan en enable dan all cache types.


Sessions Storage


Deze instelling is ideaal voor mensen die hun webshop hosten op een Shared Webhostingpakket. Je zult het bestand local.xml vinden op je server in de map app/etc/ en dan is het verstandig om te kijken of alle instellingen goed staan dat de sessions in the database geplaatst worden in plaats van in het filesysteem.


PHP Versie


Door up te graden naar de nieuwste PHP versie zie je al direct meer verbeteringen. Je kunt je PHP versie upgraden via de speciale gateway van je hostingprovider. Je kunt het beste altijd even contact opnemen met je hostingprovider of je dit zelf kunt doen of dat dit door de provider zelf gedaan moet worden.


Flat Catalog


Magento slaat data op van producten zoals het product ID en prijs in verschillende tabellen. In sommige gevallen kan het even duren voordat alles goed geladen is. Flat Cataloging is het data plaatsen in één tabel wat ervoor zorgt dat producten sneller geladen worden op de website. Dit kun je activeren door te navigeren naar System > Configuration > Catalog > Front End en dan Yes klikken voor Category een Product Flat Catalog.


Javascript en CSS Files configureren


Het samenvoegen van Javascript- en CSS-bestanden zal het aantal HTTP-requests op je website een stuk verminderen. Ga naar System > Configuration > Developer en selecteer Yes voor Merge Javascript Files en Merge CSS Files. Je kunt hier ook de Fooman Speedster extension voor gebruiken, maar in sommige gevallen zorgt het voor een paar gebruikers problemen.


Magento Log


Normaal gesproken logt Magento van alles en na een tijdje kan dat uitgegroeid zijn tot een grote database. Maar in de meeste gevallen heeft dit geen zin, dus dan is het verstandig om dit aan te passen. Dit doe je door naar System > Configuration > Developer > Log Settings te gaan en alles uit te zetten.


Extension Management


Het deïnstalleren van extensies die je niet gebruikt kunnen een negatief effect hebben op de snelheid van je website. Daarom is het verstandig om voorzichtig te zijn met het deïnstalleren van extensies.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten