vrijdag 25 april 2014

Zorg dat je e-mails niet in de spambox van je ontvangers terecht komt!

Iedereen krijgt er dagelijks wel mee te maken; veel ongewenste e-mails in je inbox. Veel van de e-mailproviders en e-mailprogramma’s zijn zeer kritisch over welke e-mails nu wel of niet worden toegelaten in jouw inbox. 


Hierbij gebruiken ze authenticatiegegevens zoals DKIM en SPF om ongewenste e-mail tegen te gaan en hierdoor ook hun e-maildiensten te verbeteren. Voor vele providers wordt DMARC nu gezien als het beste hulpmiddel tegen ongewenste e-mails.


Wat houdt DMARC in?


Het staat voor Domain-based Message Authentication Reporting and Conformance. Eigenlijk is het niets meer dan een policy wat in een DNS record gepubliceerd is. Hierbij geef je aan dat bij de ontvangende mailboxprovider je SPF of DKIM gebruikt.


Wat vooral DMARC zeer krachtig maakt is dat het de ontvanger aangeeft wat het moet doen wanneer e-mail niet door de DKIM of SPF komt. Het begint dan ook erg populair te worden en het wordt nu ondersteund door Gmail, Hotmail, Microsoft en Facebook. Uit onderzoek is dan ook gebleken dat bijna 60 procent van alle e-mailontvangers DMARC ondersteunt.


Hoe werkt DMARC precies?


Wat DMARC vooral doet is het verder bouwen op de bestaande controles van DKIM en SPF. DMARC wordt net als DKIM en SPF toegevoegd in de DNS records van je eigen domein. Tijdens deze controle zal DMARC vooral naar de Van- (From)-header kijken van al jouw ontvangen emails. In een volgend artikel zullen we bespreken hoe je DMARC record in kunt stellen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten