donderdag 10 april 2014

Welke hosting kies jij voor jouw website? Deel 5 – PaaS Hosting

In deze artikelen-serie hebben wij al over verschillende soorten hosting gehad. In dit artikel gaan we het over PaaS-hosting hebben. Veel mensen zijn niet bekend met het begrip, maar het staat voor Platform as a Service en is vaak een onderdeel van Cloud-hosting.


Wat houdt PaaS-hosting in?


PaaS-hosting wordt door gebruikers geactiveerd op speciale aplicatieservers waar hun applicaties op gehost worden. De infrastructuur van de PaaS-hosting zoals bijvoorbeeld het netwerk, besturingssysteem en hardware zal door de leverancier van de server beheerd worden.


Voor mensen die technisch aangelegd zijn kan dat niet erg interessant zijn, wanneer ze hun server zelf willen beheren. Maar voor mensen die minder technisch aangelegd zijn kan dit wel een goede hostingoptie zijn. Mocht er bijvoorbeeld iets misgaan bij je PaaS-hosting, dan ligt de verantwoordelijkheid bij de hostingprovider.


Wanneer er een applicatieserver aangemaakt is, zullen er op de server diverse configuratiebestanden aangemaakt worden. Deze bestanden bepalen dan uiterlijk de werking van de applicatieserver. Echter zul je als gebruiker de instellingen zelf moeten doorvoeren in de configuratie. Gelukkig is er wel een makkelijke interface beschikbaar waardoor je makkelijk je server kunt beheren. Met PaaS-hosting is de hostingprovider altijd verantwoordelijk voor de onderhoud van de server en de bereikbaarheid daarvan.


Wanner kan ik het beste voor PaaS-hosting kiezen?


Indien je voor PaaS-hosting wilt kiezen dan moet je dit vooral doen wanneer je een eigen applicatieserver in de cloud wilt, wat geen systeemonderhoud nodig heeft. Vooral voor programmeurs is het van belang om eenvoudig en snel te kunnen werken en daardoor valt de keus van ook vaak op PaaS-hosting. Ook voor webcampagnes die van korte duur zijn, kun je bij PaaS-hosting goed terecht.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten