woensdag 23 april 2014

Domeinnaam FAQ

Bij het vinden van de juiste domeinnaam kom je vaak termen tegen die je waarschijnlijk niet veel zeggen. Daarom hebben wij speciaal voor jou een domeinnaam FAQ samengesteld met de meest voorkomende termen en zaken die je moet weten over een domeinnaam. 


Wat is een TLD?


Een TLD is een afkorting voor de term top level domein. Er zijn twee soorten top level domeinen oftewel top level domains:


  • Generic Top Level Domains; dit worden ook wel gTLD genoemd en dit zijn domeinnaamextensies zoals .com, .net, .org, .edu, .gov en nog een aantal extensies.

  • Country Code Top Level Domains; deze worden ook wel ccTLD genoemd en dan moet je denken aan domeinnaamextensies zoals .uk, .us en natuurlijk .nl.

Wat is het verschil tussen een URL en een domeinnaam?


De meeste mensen denken dat een URL en een domeinnaam precies hetzelfde zijn, maar dit is niet zo. Omdat er een heel technisch verhaal achter zit, kunnen we dit het beste uitleggen met een voorbeeld:


Domeinaam: host-tips.com


URL: http://www.host-tips.com


Wat is een domein registrar?


Een domein registrar is een bedrijf wat de mogelijkheden heeft om verschillende domeinnamen vast te leggen. Het kan voorkomen dat het ene bedrijf meerdere of andere domeinnaamextensies aanbiedt dan het andere bedrijf. Hieronder staan enkele domein registrars waar je domeinnamen kunt registreren:


Wat is domaining?


Domaining is een relatief onbekende term nog in Nederland, maar in Amerika is het een manier om online geld te verdienen. Met domaining focus je namelijk op het kopen, verkopen en opkopen van domeinnamen. Daarnaast ontwikkelen domainers ook speciale websites voor alleen domeinnamen om dit later als een soort pakket weer te verkopen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten