dinsdag 8 april 2014

Mijn website is offline, heeft dit effect op mijn posities in Google?

Er zijn veel mensen die zich afvragen of je schade ondervind in de Google zoekresultaten wanneer je website tijdelijk offline is. Het is natuurlijk iets waar je niet op zit te wachten, aangezien je waarschijnlijk hard voor deze rankings hebt gewerkt. Matt Cutts heeft dan ook een video op YouTube staan waar duidelijk uit wordt gelegd wat er met je positie binnen Google gebeurt als je website tijdelijk offline is. Hieronder kun je de video op Youtube bekijken: 


YouTube-video: Matt Cutts over effecten van downtime op je rankings in de zoekresultaten


Wat zijn de consequenties?


Wanneer je website voor een korte periode zoals 24 uur offline is, dan zal er vaak niets veranderen aan je positie binnen Google. Maar wanneer je website meer dan 24 uur offline is, dan zal je website uit de zoekresultaten van Google verdwijnen. Je hoeft dan niet in paniek te raken, want dit is tijdelijk. Als je website weer online is, zal Google je website weer oppakken. Echter zal je wel schade geleden hebben in de zoekresultaten.


Grote zoekmachines zoals Google zijn vanaf het begin altijd al duidelijk geweest hoe ze hierin staan. Zo zal Google nog liever een bezoeker naar een minder relevante website sturen, dan naar een website die niet volledig werkt. Het is natuurlijk erg vervelend wanneer Google je website niet meer in de zoekresultaten toont. Daarnaast kan het ook nog eens slecht zijn voor je naam en hierdoor zullen steeds meer mensen je website niet meer willen bezoeken.


Als je jouw website aangemeld hebt bij Google Webmaster Tools, dan zal Google je altijd op de hoogte stellen wanneer je website voor een langere periode offline is. Zo kun je instellen dat je elke keer een e-mail ontvangt wanneer er iets mis is met je website. Daarnaast zijn er uiteraard ook nog hostingpartijen die je speciale services bieden die je website 24/7 monitoren.


Voorkomen is beter dan genezen


Ook al wordt er beweerd op het internet dat downtime van je website geen effect heeft op je rankings in de zoekresultaten, toch zijn er veel websites die geleden hebben aan downtime. Hierin is voorkomen uiteraard beter dan genezen. Zorg dat je website bij een betrouwbare hostingpartij host waar je gemakkelijk contact mee kunt leggen, indien er een keer iets mis is met je website.


 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten