vrijdag 11 april 2014

Welke hosting kies jij voor jouw website? Deel 4 – Dedicated Hosting

In deel 4 van deze speciale artikelserie gaan we dedicated hosting verder toelichten. Nu zijn er weinig mensen die echt precies weten wat dedicated hosting is en vragen zich dan ook af wat het verschil met bijvoorbeeld een VPS-server? Maar het belangrijkste is natuurlijk, is dedicated hosting voor jouw doelen geschikt?


Wat houdt dedicated hosting in?


Bij webhosting worden er applicaties beschikbaar gesteld via het internet en worden dan in de volksmond ook wel webapplicaties genoemd. Een dedicated hosting is een speciale variant waarbij je geen webapplicaties afneemt, maar de beschikking krijgt over een fysieke server.


Wanneer je aan dedicated hosting wilt beginnen, dan is het verstandig om te weten dat er vaak verschillende toeleveranciers zijn. Je moet dan denken aan grote merken zoals HP en Dell die dedicated servers aanbieden. Deze servers bieden je meer veiligheid omdat de harde schijven en rekenkracht van de servers niet gedeeld worden. Daarom is dedicated hosting ook zo populair bij overheidsinstanties.


Is dedicated hosting voor mij geschikt?


Wanneer je niet technisch onderlegd bent dan kan dedicated hosting te veel hooi op je vork zijn, want de meeste mensen vergeten dat dedicated hosting veel onderhoud en verantwoordelijkheden vragen. In de meeste gevallen zijn er dan ook vaak gespecialiseerde systeembeheerders vereist.


Bij dedicated hosting is optimaal onderhoud en monitoring zijn een dagelijkse taak. Hierbij zorg je voor de stabiliteit en bereikbaarheid van je dedicated hosting. Daarom wordt dedicated hosting in de meeste gevallen aangeraden bij bedrijven en organisaties die de juiste kennis in huis hebben en uiteraard zelf technische zaken kunnen regelen.


In deel 5 van deze serie gaan we het hebben over PaaS hosting.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten