vrijdag 25 april 2014

Meer dan 1000 nieuwe domeinextensies erbij dit jaar

Na meer dan acht jaar petities in te leveren heeft de ICANN oftewel Internet Corporation for Assigned Names and Numbers eindelijk de strijd genomen. Zo zullen de gTLD’s dit jaar uitgebreid worden. Wanneer alles volgens plan loopt zullen er meer dan 1000 nieuwe domeinextensies erbij komen, dit laat de ICANN weten. 


Op dit moment zijn vooral de extensies zoals .org, .com, .net en .nl de meest bekende in Nederland. De eerste nieuwe domeinextensies die beschikbaar komen zullen generieke woorden zijn zoals .tattoo, .hello, .clothing en .plumbing. Ook lijken er veel domeinextensies gespecialiseerd te zijn in merken, locaties en talen.


Wat kunnen we nog meer verwachten?


ICANN lijkt met de start van de grootste verzameling van nieuwe domeinextensies een nieuwe weg ingeslagen te zijn. Grote hostingbedrijven zoals GoDaddy.com hebben nu al iets meer dan 900 nieuwe domeinextensies beschikbaar die je kunt aanvragen. Domeinnaamextensies zoals .coffee, .guitars en .retirement kun je bij GoDaddy nu registreren.


De .com extensies lijken nu onderhand al overcrowded te zijn en dat is dan ook één van de redenen waarom ICANN de nieuwe domeinextensies lanceert. „ Voor veel bedrijven zijn er geen domeinnamen meer beschikbaar,” vertelt Cyrus Namazi, vice-president van ICANN. „ Je zult de naam die je wilt vaak niet meer vinden in een .com of .net extensie. Soms zul je wat creatiever moeten zijn en met deze nieuwe domeinextensies willen we mensen meer opties bieden.” Het is natuurlijk altijd nog maar de vraag of alles extensies ook aan zullen slaan bij het grote publiek.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten