maandag 14 april 2014

Het kiezen van de juiste betalingsmethodes voor je webshop

Wanneer je een webshop hebt zijn er veel dingen waar je rekening mee moeten houden. Marketing, adverteren, productontwikkeling, logistiek en administratie zijn een paar daarvan waar je met veel zorg om moet gaan wanneer je een succesvolle webshop wilt hebben. Maar  de betalingsystemen zijn wellicht het belangrijkste van een webshop, want je wilt natuurlijk wel dat je klanten je producten kunnen betalen. 


Het kiezen van de juiste betalingsmogelijkheden is afhankelijk van een aantal factoren. De eerste is natuurlijk de kosten en of de implementatie ervan gemakkelijk is. Maar je interne voordelen wegen niet of aan de externe voordelen die je jouw bezoekers kunt bieden.


Populaire betalingsmogelijkheden


Wanneer je van plan bent om een webshop te starten, dan wil je jouw klanten natuurlijk zo veel mogelijk verschillende betalingsmogelijkheden aanbieden. De meeste webshops bieden naast iDeal ook andere betalingsmogelijkheden aan, zodat klanten op verschillende manieren kunnen betalen.


Hierdoor zullen je klanten ook minder snel afhaken in het bestelproces. Daarom hebben wie hieronder twee andere populaire betalingsmogelijkheden voor je op een rij gezet:


Google Wallet


Google Wallet is nog een redelijk onbekende betalingsmogelijkheid in Nederland, maar vooral in Amerika is het erg populair. In Nederland zijn er steeds meer mensen die voor een Google Wallet  kiezen. Vooral Google staat bekend als een zwaargewicht onder internationale bedrijven. Hun innovatie en hun online activiteiten zijn de drijvende krachten achter Google Wallet. Klanten die via Google Wallet betalen weten dat het wordt gedaan door een betrouwbaar bedrijf en dit levert hogere conversieratio bij het bestellen van producten en betalen via Google Wallet.


Klanten die Google Wallet gebruiken hebbeen een Google Account en hebben hun kaartgegevens al ingevuld. Dit zorgt ervoor dat transacties redelijk eenvoudig verlopen. Een nadeel is echter dat je als klant een Google account moet hebben waar de kaartgegevens ingevuld zijn. Dit zal voor de meeste klanten niet erg vervelend zijn, aangezien ze dit in een eerder stadium al gedaan hebben.


PayPal


PayPal is vergeleken met de Google Wallet wat meer geïntegreerd in de Nederlandse samenleving. Zo zijn er maar liefst 5 miljoen gebruikers van PayPal in Nederland alleen. PayPal heeft jarenlange ervaring in het verwerken van opdrachten en het bieden van digitale rekeningen. Alleen al in Amerika heeft ongeveer 63% van alle webshops de mogelijkheid om te kunnen betalen met PayPal.


Echter zitten er ook nadelen aan PayPal en in het geval van PayPal zijn dat vooral de kosten. Een standaard account is gratis aan te maken, echter zul je voor je bedrijf een betaalde account aan moeten maken om de massa betalingen te kunnen handelen. Dat samen met de transactiekosten van 2,7% ben je soms aardig wat geld kwijt bij alle transacties.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten