vrijdag 11 april 2014

How to host minecraft servers op Linux

Wat is Minecraft eigenlijk?


Minecraft is een spel op de computer waarbij het de bedoeling is om ‘lego’ objecten te bouwen met kubusvorminge materialen en grondstoffen. Deze grondstoffen moeten eerst gedolven en verzameld worden in het landschap waarin de speler zichzelf bevindt. Het spel kan tegenwoordig zowel online als op je eigen computer gespeeld worden. In het laatste geval kun je het spel downloaden van de officiële website van Minecraft. De betaalde variant van het spel is ondertussen al ruim 10 miljoen keer verkocht en ondertussen hebben meer dan 40 miljoen mensen zich aangemeld online voor het hippe spel.


Geschreven in JAVA


Minecraft is een spel wat geschreven is in Java en aan het begin is ontwikkeld door Markus Persson en tegenwoordig door het door hem opgestarte bedrijf Mojang AB verder uitgebouwd word. De officiële versie is op 18 november 2011 in Nederland verschenen. Het werd gepresenteerd tijdens MineCon 2011, een conventie voor Minecraft-spelers, die op 18 en 19 november dat jaar in Las Vegas heeft plaatsgevonden en wat tegenwoordig een erg druk bezocht evenement is.


In de handleiding hieronder ga ik uitleggen hoe je zelf je eigen Minecraft servers kunt installeren en kunt hosten. Het is dan mogelijk om bijvoorbeeld samen met je vrienden te spelen op deze server en zodoende je eigen wereld kan bouwen. Het is aan te raden om een minecraft server te hosten op een server die in een datacenter staat met voldoende dataverkeer en vooral een snelle processor. Dit aangezien het spel op Java draait en veel CPU kracht nodig heeft om goed te kunnen werken. Een dualcore VPS kan hiervoor voldoende zijn, echter zit je op een dedicated-server toch een stuk stabieler.


 Installeer Minecraft op een CentOS server


Als eerst heb je Java nodig, aangezien Minecraft volledig op java gebaseerd is. Yum heeft deze SDK gelukkig standaard in hun repo zitten waardoor we het volgende commando als eerst gebruiken:


yum -y install java-1.6.0-openjdk


Om te checken of Java goed geinstalleerd is kun je het volgende commando draaien in SSH:


which java


De output zou moeten zijn als het goed geinstalleerd is:


/usr/bin/java


Nu gaat de installatie beginnen van Minecraft. Zorg ervoor dat je als root bent ingelogd op de server en je in de root map zit via:


cd


We maken nu een map genaamd minecraft aan


mkdir Minecraft


We gaan de minecraft map in:


cd Minecraft


Nu moeten we minecraft downloaden, dit doen we in de map waar we nu staan via het volgende commando


wget http://minecraft.net/download/minecraft_server.jar


Om het bestand zo te kunnen uitvoeren moeten we het uitvoerende rechten geven. Dit doen we via het volgende commando:


chmod +x minecraft_server.jar


Nadat we dit uitgevoerd hebben is Minecraft geïnstalleerd. Zometeen gaan we de server starten, echter om het proces draaiende te houden als we de terminal afsluiten hebben we het programma screen nodig. Dit moeten we nog via yum installeren via het volgende commando:


yum install screen -y


Nadat screen geinstalleerd is maken we een nieuwe screen aan, hier gaan we namelijk minecraft in starten. We doen dit via het volgende commando:


screen


Vervolgens als screen geopend is starten we minecraft via het volgende commando:


java -Xmx1024M -Xms1024M -jar minecraft_server.jar nogui


Om nu terug te gaan naar het normale terminal venster kan je op Control + a + d drukken. Hierdoor minimized je screen. Je kan hem weer openen met het commando:


screen -r


Je minecraft server is nu up and running en is bereikbaar voor de gehele wereld. Mocht je nog vragen hebben, stel ze dan gerust hieronder als reactie. We helpen je uiteraard graag met elke vraag:-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten