woensdag 16 april 2014

De 6 nadelen van een populaire website

Er zijn online miljarden blogs en websites te vinden en wanneer je een website of blog begint, dan wil je natuurlijk dat het uit gaat groeien tot een populaire website. Echter het uitgroeien tot een populaire website met trouwe volgers en eventuele groeiende advertentie-inkomsten is een stuk moeilijker dan dat de meeste mensen denken. Maar wat als je doelen werkelijkheid worden? Kun je dan het succes van de website volhouden? Dat is uiteraard een moeilijke vraag om te beantwoorden. 


Wanneer de bezoekers op je website groeien zul je meer lezers krijgen en hierdoor zul je ook meer tijd in je website moeten stoppen. Wat je bijvoorbeeld eerst als een hobby begon is uitgegroeid tot een verantwoordelijkheid en een fulltime job. Wanneer dit gebeurt zul je afhankelijk worden van de website op gebied van inkomen en natuurlijk je reputatie. Hieronder vindt 6 eventuele nadelen van wat een populaire website kan hebben.


1. Ga er vanuit dat je meer tijd besteedt op het updaten van je website


Eindelijk, je hebt duizenden bezoekers op je website. Maar nu is één blogpost per week niet meer genoeg om je bezoekers tevreden te houden. Zo zul je er rekening mee moeten houden dat je niet alleen meer content zult moeten produceren, maar je zult ook de kwaliteit moeten behouden wat je website in de eerste plaats populair maakten.


Veel website-eigenaren staren zich blind op de aantal bezoekers en weten vaak niet hoe ze de aantal bezoekers kunnen behouden. Oplossingen zoals kortere artikelen schrijven werken niet en je zult je meer moeten focussen op het creëren van content waar je in een eerder stadium je succes mee behaalde.


2. Bouw je hosting en bandbreedte uit


De meeste hostingproviders bieden je goedkope en shares webhostingproducten aan, maar wanneer je website of blog meer traffic en bezoekers begint aantrekken, zal je website tot stop gezet worden. In sommige gevallen zal je website op zwart gezet worden door de hostingprovider.


Om dat tegen te gaan is het verstandig om bijvoorbeeld je hosting te upgraden naar een VPS-server waarmee je de bezoeksaantallen beter kunt ontvangen op je website. Je zult echter wel rekening mee moeten houden dat je meer geld kwijt bent voor hostin.g


3. Meer traffic betekent niet direct meer inkomsten


Wanneer je traffic begint te groeien zullen je kosten ook gaan groeien. Normaal gesproken zal je advertentie-inkomsten niet geleidelijk meegroeien. Door de groei van je website zul je uiteindelijk meer aanbiedingen krijgen die je inkomsten kunnen laten groeien, maar wees niet teleurgesteld wanneer dit (nog) niet gebeurt.


4. Meer serverbeheer


Wanneer je traffic oftewel bezoekersaantallen beginnen te groeien, zal de kans dat de website het aantal bezoekers niet aan kan ook groeien. Simpele dingen zoals databasefouten, WordPress-errors en het beheren van je server zullen dagelijkse taken worden. Het zijn kleine dingen die je website pijn kunnen doen, dus houdt daar rekening mee dat je ook meer tijd kwijt bent aan serverbeheer.


5. Populariteit betekent ook reputatiemanagement


Het runnen van een populaire website betekent dat je dit ook moet proberen te behouden. De content die populair geworden is, zul je ook het respect moeten behouden van je bezoekers. En dat alles heeft met reputatie te maken en het ophouden van je reputatie. Het is niet alleen het posten van goede content, maar je zult ook professioneel en open naar je publiek moeten zijn.


6. Doelwit voor hackers


Hoe populairder je website wordt, hoe groter de kans is dat er iemand zal zijn die je website wilt gaan hacken. Hackers gaan normaal gesproken niet voor de kleinere websites en richten ze meer op de grotere websites. Het is daarom altijd verstandig om je website zo goed mogelijk te beveiligen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten