dinsdag 8 april 2014

Met Siter een domeinnaam bellen

Een domeinnaam bellen? Je zult wel denken dat we hier op de redactie van Host-tips gek zijn geworden, maar een Braziliaans bedrijf genaamd Siter biedt dit echt aan. Het is een speciale app die je kunt downloaden en biedt veel voordelen voor de bezitters van smartphones en domeinnaamhouders. Door vele mensen wordt Siter gezien als de vervanger van ENUM. 


Indien je gebruik wilt maken van het bellen naar een domeinnaam dan zul je gebruik moeten maken van de Siter Domain Dailing app. Als je wilt dat anderen jouw domeinnaam kunnen bellen, zul je wel een account moeten hebben bij Siter.


Wat houdt het precies?


Het hele idee achter Siter is zeer simpel. Indien je de app start dan kun je een domeinnaam invullen. Dan kun je vervolgens de belknop drukken en de app gaat dan zoeken of er een telefoonnummer bij hoort. Mocht dat het geval zijn, dan zul je automatisch met de eigenaar van dat domein bellen.


Echter om gebruik te kunnen maken van Siter zul je uiteraard wel een account aan moeten maken op de website van Siter. Nadat je een account aangemaakt hebt kun je een code generen. Deze code kun je dan opslaan als een html-bestand en deze plaats je in de root van je website. Daarna ben je bereikbaar op je eigen domeinnaam


Wat zijn de voordelen van Siter?


Je kunt je natuurlijk afvragen wat de voordelen van Siter nu precies zijn. Hieronder staan de grootste voordelen van deze service;


  • Een domeinnaam is makkelijker te onthouden dan een telefoonnummer

  • Indien je verhuist naar een andere provider zul je altijd nog bereikbaar zijn

  • Wanneer je gebruik maakt van Siter, kun je dit tonen op je website met een logo

Er wordt verder gevraagd wat de kosten nu precies van Siter zijn. Siter rekent geen extra kosten om naar een domeinnaam te kunnen bellen. Zo zul je alleen de standaard telefoontarieven betalen van je telefoonprovider.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten