woensdag 9 april 2014

Waar moet een goede hostingprovider aan voldoen?

Wanneer je van plan bent om een website te gaan starten kun je je natuurlijk afvragen welke hostingprovider het beste jouw website kan hosten. En wat bepaald nu eigenlijk wat een goede hostingprovider is? In dit artikel bespreken we hoe je de beste host uit kunt kiezen, zodat je een goede en weloverwogen keuze kunt maken. 


Wat zijn je doelen?


Voordat je ook maar gaat denken over betrouwbare hosting is het verstandig om te bedenken wat je nu eigenlijk precies wilt. Wil je bijvoorbeeld een simpele blog starten of wil je een website gaan starten die duizenden bezoekers per dag moet gaan trekken. Indien je maar een simpele blog wilt starten heeft het geen zin om een ingewikkelde of geavanceerde server te nemen.


Opslagruimte en dataverkeer


Daarom is het verstandig om van te voren te schatten hoeveel pagina’s u wilt aanmaken en hoeveel bezoekers uw website ongeveer zullen bezoeken. Vooral hierbij zijn het dataverkeer als de opslagruimte van zeer belang.


Als je een kleine website wilt starten is vaak een gigabyte aan opslagruimte al vaak genoeg. Met dataverkeer zul je het zelf moeten schatten, want dit kan per maand variëren. Wanneer het drukker op de website is, zal het dataverkeer ook toenemen. Daarnaast is het verstandig om de voorwaarden van een hostingprovider door te nemen, omdat er zeker van te zijn wat er gebeurt wanneer je te veel dataverkeer verbruikt. Krijg je dan een dikke rekening, kun je upgraden of wordt je website offline gezet?


Daarnaast is het verstandig om ook te kijken wat je verder nog nodig hebt. Moet je bijvoorbeeld bepaalde ingewikkelde scripts draaien. Of wil je een speciale proxy website starten die niet toegestaan zijn op bepaalde hosts? Schrijf daarom alle punten op een blaadje en vergelijk deze vervolgens met wat de hostingproviders aanbieden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten