donderdag 10 april 2014

Hoe moet ik een domeinnaam verhuizen?

Het verhuizen van een domeinnaam kan soms lastig zijn als je niet precies weet wat je moet doen. Wat goed is om te weten is dat een domeinnaam altijd een eigenaar oftewel houder heeft, maar het heeft ook een uitgevende instantie en provider. Bij een overdracht zal in de meeste gevallen niet alleen de houder van de domeinnaam veranderen. Hoe kun je het beste een domeinnaam verhuizen?


Een domeinnaam verhuizing bevestigen


Wanneer je van plan bent om een domeinnaam te verhuizen zal de aanvraag, de bevestiging door de houder en verwerking van gegevens van de aanvraag centraal staan. Echter zal er in de meeste gevallen niet alle gegevens tijdens een domein verhuizing gewijzigd kunnen worden.


Oude provider doet moeilijk


Het kan soms voorkomen dat de oude provider van het domeinnaam tegenstribbelt. Dit doen ze vaak wanneer je voor een nieuwe provider kiest en dan geven ze de autorisatiecode niet door. Daarnaast kunnen ze je domeinnaam op slot zetten, dat terwijl ze daar geen recht toe hebben omdat jij domeinnaamhouder bent.


Indien je oude provider niet mee wilt werken, dan is het verstandig om dit bij je nieuwe provider aan te geven. In sommige gevallen zal de nieuwe provider met je oude provider in gesprek gaan om te onderhandelen en uiteindelijk tot een oplossing te komen. Wanneer dit niet kan, dan is het verstandig om je te wenden tot de uitgevende instantie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten