woensdag 16 april 2014

8 WordPress plugins waar je afbeeldingen mee kunt optimaliseren

Eén van de redenen waarom mensen voor WordPress kiezen is het grote aanbod van plugins. Zo heb je voor alles bijna een plugin van social media integratie tot het managen van emaillijsten.  


Daarnaast zijn er ook nog veel plugins te vinden die je website kunnen optimaliseren op gebied van snelheid en prestaties. En dat kan vaak erg handig zijn wanneer je website vol met afbeeldingen staat.


Vooral dan is het belangrijk om de afbeeldingen te optimaliseren, zodat ze snel laden en dat het uiteraard er niet voor zorgt dat pagina’s hierdoor langzaam laden.  Daarom hebben we hieronder 8 WordPress plugins voor je geselecteerd waarmee je afbeeldingen kunt optimaliseren op je WordPress website.


1. Hammy


Hammy optimaliseert al je afbeeldingen op je websites. Het genereert afbeeldingen op basis van de tekstgrootte van je pagina. Dus wanneer een bezoeker bijvoorbeeld je website bezoekt op een tablet, dan zal het direct een kleinere en geoptimaliseerde afbeelding laten zien. Vooral voor de mobiele bezoekers zal je website een stuk sneller laden.


2. Lazy Load


Lazy Load is een plugin wat ervoor zorgt dat afbeeldingen alleen geladen worden wanneer de bezoeker de afbeelding zien. Hierdoor zullen pagina’s en blogposts sneller laden en behoudt je ook je server bandbreedte. Lazy Load is eenvoudig te installeren en te activeren.


3. Imsanity


Imsanity resized automatisch geüploade afbeeldingen die groter zijn dan de geconfigureerde afbeeldingsgrootte. De enige instellingen die je moet instellen is de maximum grootte van de geüploade afbeeldingen en kwaliteit.


4. WP Parallel Loading System


HTTP 1.0 geeft je de mogelijkheid om alleen twee connecties vanaf een domein te hebben. WP-PLS creëert subdomeins op je websites waarvan je bestanden vanaf kunt downloaden. Wanneer je afbeeldingen plaatst op deze subdomeins, zullen ze sneller laden en dit maakt weer je website sneller.


5. CW Image Optimizer


Zou je graag de grootte van jouw afbeeldingen aan willen passen zonder dat je de kwaliteit van je afbeeldingen mist? Dan kun je het beste CW Image Optimizer gebruiken waar je in bulk afbeeldingen kunt resizen zonder kwaliteitsverlies.


6. EWWW Image Optimizer


Met deze plugin kun je ook de grootte van je afbeeldingen aanpassen, zonder dat dit de kwaliteit van de afbeeldingen benadeeld. EWWW Image Optimizer is makkelijk in te stellen en de auteur geeft je zelfs een stap voor stap installatie instructies op zijn website.


7. PB Responsive Images


Met PB Responsive Images kun je responsive afbeeldingen creëren zonder dat je dat speciaal voor hoeft te programmeren. Het is eenvoudig om de afbeeldinggrootte te configureren en het plaatst automatisch een responsive image syntax op je pagina of post.


8. WP Smush.It


Deze plugin gebruikt de service Yahoo smush.it door afbeeldingen te optimaliseren en te resizen in grootte en bestandsgrootte. Het fijne van deze populaire plugin is dat geen configuratie nodig heeft, dus je hoeft het alleen maar te installeren en te activeren en het zal automatisch al je afbeeldingen optimaliseren.


Heb jij nog andere WordPress plugins die mensen kunnen helpen met het optimaliseren van afbeeldingen? Deel ze dan in de reacties onder dit bericht!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten