donderdag 24 april 2014

Publieke omroep koopt domeinnaam Nponieuws.nl

Alles NOS themakanalen zoals Politiek 24, Sport 24 en Journaal 24 hebben sinds 10 maart 2014. Zo heten de kanalen nu NPO Nieuws, NPO Politiek en NPO Sport. Nadat de NPO de domeinnaam NPO.nl voor 100.000 euro in 2012 had overgenomen, zou ook voor de domeinnamen van de nieuwe themakanalen flink betaald moeten worden.


Zo blijkt dat de NPO het domeinnaam nponieuws.nl voor maar liefst 1995 euro heeft overgenomen. Dit domeinnaam wordt samen met de domeinnaam npopolitiek.nl doorgelinkt naar npo.nl. Op dit moment staat alleen nog NPOsport.nl wel te koop voor maar liefst 5.950 euro op de domeinmarktplaats Sedo.


De naamswijziging van kanalen heeft te maken met het nieuwe beleid van de publieke omroep. Op de termijn zullen alle zenders de afkorting NPO, Nederlandse Publieke Omroep krijgen. Dit zou dan vooral de herkenbaarheid van de apps en zenders moeten vergroten.


Domeinnamen verkopen kan big business zijn


Helaas komen dit soort praktijken steeds vaker voor. Vooral veel mediabedrijven lijken niet stil te staan bij domeinjagers. Veel mediabedrijven geven al voortijdig naamswijzigingen of nieuwe ideeën aan, terwijl ze in de meeste gevallen nog niet eens een domeinnaam daarvoor hebben geregistreerd. Het is dan niet zo gek dat er veel domeinjagers zijn die zich hier volledig op richten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten