donderdag 17 april 2014

Wat zijn de mogelijkheden van gratis webhosting?

Voor veel mensen is het hosten van een website erg lastig, maar in de meeste gevallen is het zeer makkelijk en vaak ook goedkoop. Wat veel mensen niet weten is dat je in sommige gevallen soms wel tot 15GB aan ruimte kan krijgen waar jij je website op kunt plaatsen. Om een website te publiceren is echter wel wat voorkennis vereist. 


Wat is de functie van webhosting?


Indien je een website maakt, dan is het vooral belangrijk dat je bezoekers makkelijk op je website kan komen. Hiervoor is vaak een redelijke snelheid vereist en de meeste particulieren kunnen dit de bezoekers niet bieden.


Het is daarom zeker geen slecht idee om je website te hosten op een server. De servers zijn dan ook vaak ingesteld op hogere bezoekersaantallen. Online kun je honderden bedrijven vinden die webhosting aanbieden en daardoor kan het soms lastig zijn om een goede hostingprovider te kiezen.


Gratis of betaalde webhosting


Vaak kan een gratis webhost minder mogelijkheden bieden dan een betaalde webhost. Wanneer je een kleine website wilt starten, dan zal in de meeste gevallen een gratis webhost vaak voldoen.


Maar wanneer je verder wilt, dan is het toch verstandig om een betaalde webhost te nemen. Als je een drukbezochte website wilt creeren, dan kan het op de lange termijn voordeliger zijn om zelf servers aan te schaffen, want deze zorgen altijd voor voldoende snelheid. Maar als je een beginnende website maakt, kun je eerst natuurlijk een gratis host proberen. Wanneer de website populairder wordt, kun je uiteindelijk altijd nog overstappen naar een betaalde webhost.


Waar moet ik op letten bij een gratis host?


Online zijn er honderden gratis webhosts te vinden op het internet die ieder hun eigen specificaties hebben. Als je zelf op zoek gaat naar een gratis webhost, dan is het natuurlijk handig om een checklist te hebben. Hieronder staan een aantal factoren die belangrijk zijn als het om gratis webhosting gaat:


Ruimte


Hoeveel mag je opslaan op de server? Dit is natuurlijk van belang, omdat dat voor veel particulieren honderd megabyte al genoeg kan zijn. Maar er zijn ook gratis webhosts te vinden die je vijftien gigabyte aanbieden.


Bandbreedte


Hoe hoger de bandbreedte is, hoe beter. Dit bepaalt namelijk het aantal toegestane bezoekers en de data die verstuurd mag worden. Onbeperkt is het beste natuurlijk, want op deze manier blijft de website de gehele maand beschikbaar.


FTP


Met FTP kun je zeer gemakkelijk een website op het internet zetten. Indien de gratis webhost deze functie aanbiedt is dat natuurlijk een zeer groot pluspunt.


Verplichte advertenties 


Sommige webhosts verplichten haar klanten dat er advertenties van hun kant op jouw website komen. Echter zul jij als website-eigenaar hier niets aan verdienen. En is het mogelijk dat jezelf advertenties op je website kunt plaatsen? Zo niet, dan kun je beter sparen voor een betere host.


Domeinnaam


Een domeinnaam is natuurlijk ontzettend belangrijk en vooral dat deze makkelijk te onthouden is. Hierdoor kunnen bezoekers ook gemakkelijk terugkeren. Bij gratis webhosts zijn domeinnamen vaak ingewikkeld. Wanneer je bijvoorbeeld Lycos als gratis host hebt, dan zal je domeinnaam bijvoorbeeld mijnwebsite.lycos.nl zijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten