dinsdag 8 april 2014

Meten is weten voor alle website- en webshopeigenaren

Voor elke eigenaar van een website of webshop is snelheid en bedrijfszekerheid natuurlijk cruciaal. En vooral bij webshops zijn internetgebruikers gewend aan een snelle site en willen ze niet wachten op een webpagina. Wanneer je een grote webshop hebt met veel producten, loop je uiteraard het risico dat je bezoekers met een lange laadtijd wordt geconfronteerd. 


Vooral om deze redenen investeren steeds meer bedrijven fors in de onderliggende techniek van webwinkels. Maar lange laadtijden en storingen voorkomen is niet altijd eenvoudig. Zo is een webshop opgebouwd uit een groot aantal elementen die samen de webshop vormen. Er bestaan zelfs websites die uit honderden verschillende elementen bestaan. Het is daarom is meten ontzettend belangrijk voor alle eigenaren van websites en webshops.


Application Performance Monitoring


Het monitoren van het verkeer op je webshop is zeer cruciaal en wanneer er mogelijke problemen optreden, dan zullen deze zo snel mogelijk gesignaleerd moeten worden. Daarom is het verstandig om permanente monitoring door te voeren. Hierdoor kun je sneller problemen onderkennen en maatregelen ondernemen wanneer er zich daadwerkelijk een storing voordoet. Hierdoor is APM eigenlijk een onmisbaar onderdeel geworden van een robuuste online omgeving.


Meten is echt noodzakelijk geworden voor online bedrijven die het beste uit hun webshop willen halen. Het is daarom dan ook de enige manier om de bereikbaarheid en prestaties van je website te kunnen garanderen. Ook wanneer je afhankelijk bent van de snelheid die derde partijen aanleveren, zul je deze input zeker continu moeten monitoren en zul je dan ook in staat moeten zijn om problemen te kunnen herkennen en snel op te kunnen oplossen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten