donderdag 10 april 2014

Bewust worden van online reputatie in de zoekmachines

Voor bedrijven is reputatie natuurlijk alles en dat geldt uiteraard ook voor de online reputatie. Zinnen zoals „wat een slechte service” en „wat een slechte kwaliteit” zijn natuurlijk dingen die je liever niet terug wilt zien in de zoekresultaten van de zoekmachines. Vooral wanneer het in de top 10 van de zoekresultaten staat kan het veel schade toebrengen aan de online reputatie van je onderneming. Het vervelende is dat wanneer je niets aan doet, dan zal er ook niet veranderen. 


Waarom is online reputatie zo belangrijk en wat is het precies?


Bezoekers en vooral potentiële klanten zullen voordat ze met je zaken willen gaan doen gaan Googlen om een beeld van jou en jouw onderneming te krijgen. Wanneer deze bezoekers geconfronteerd worden met een negatief bericht over jou of jouw onderneming, kan dat natuurlijk vervelende gevolgen hebben. Helaas vormt de eerste pagina van Google jouw online reputatie of je dit nu leuk vindt of niet.


Je zult nergens ter wereld een bedrijf vinden die altijd foutloos zaken gedaan heeft en dat is ook niet erg. Maar de algoritme van Google heeft invloed op je online reputatie en dan zit je natuurlijk niet op een negatief bericht van bijvoorbeeld 5 jaar geleden te wachten.


Hierdoor bestaat er natuurlijk een reëel risico dat dit een online reputatie van jou en jouw bedrijf geen recht doet. De kans is hierdoor erg groot dat potentiële zakenrelaties na het Googlen denken dat je geen goede en betrouwbare partij voor hun bent.


Voorkomen is beter dan genezen


Vooral voor SEO is dit van toepassing. Google wilt de bezoeker altijd de beste zoekresultaten zien en in sommige gevallen kan dat ook negatieve content zijn. Je kunt dan in het beste geval even contact opzoeken met de website-eigenaar en vragen of hij/zij bereid is om het bericht te verwijderen. Zo niet, dan is het verstandig om een correcte reactie op het bericht achter te laten. Hierdoor laat je zien dat je er in ieder geval alles aan hebt gedaan om diegene tegemoet te komen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten