dinsdag 8 april 2014

SETAR en SIDN tekenen samenwerkingsovereenkomst voor topleveldomein van Aruba

SETAR de lokale telecomoperator en registry heeft voor het Arubaanse topleveldomein .aw een samenwerkingsovereenkomst gesloten hebben. Hierdoor zal het SIDN de registry service provider worden voor het domeinnaam .aw. SETAR zal gebruik gaan maken van de systemen van SIDN voor het registreren en beheren van het .aw-domein.


De overeenkomst die gesloten is, zal in de eerste instantie voor een periode van vijf jaar zijn. Op 1 maart heeft SIDN het nieuwe registratiesysteem met aanverwante systemen zoals een Whois opgeleverd bij het SETAR. Daarnaast zijn ook alle bestaande .aw-domeinnamen naar een nieuw registratiesysteem gemigreerd.


Door de komst van de nieuwe Generic Top Level Domeinen (gTLD’s) zullen er steeds meer partijen als registry service provider nieuwe domeinen willen beheren. SETAR heeft bewust voor SIDN gekozen om de de .aw-domeinen professioneler op de markt te brengen. SIDN heeft bijvoorbeeld al meer dan 15 jaar het .nl-domein beheert en heeft hierdoor veel expertise opgebouwd op het gebied van domeinnamen en wordt dan ook gezien als één van de betrouwbaarste en veiligste registry’s ter wereld.


SETAR en SIDN


SETAR wordt gezien als de leider en pionier op het gebied van telecommunicatie in Aruba. Het is van oorsprong het nationale telecombedrijf van Aruba en het zet zich continu in om met innovatieve technologie de nieuwste diensten en producten te introduceren op Aruba. Daarnaast zorgt het ervoor dat bewoners en bezoekers altijd en overal toegang hebben tot communicatiesystemen.


SIDN is daarentegen verantwoordelijk voor het functioneren en het ontwikkelen van het .nl domein op het internet. Zo zijn er momenteel meer dan 5 miljoen .nl domeinnamen geregistreerd en verwerkt in meer dan een miljard zoekopdrachten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten