dinsdag 20 mei 2014

5 goede redenen om je naam als domeinnaam vast te leggen

Je eigen naam als domeinnaam vastleggen? Het lijkt niet zo heel belangrijk, maar later kun je er zeker de vruchten van plukken. Er zijn veel mensen die denken dat het niet nodig is, maar in dit artikel geven we je 5 redenen waarom je jouw eigen naam als domeinnaam moet vast leggen.


1. Jouw naam is niet uniek


Jouw naam komt vaker voor in de wereld dan je denkt en de kans dat er nog iemand op de wereld is die jouw naam draagt is dan ook groot. Zo kun je dat bijvoorbeeld goed zien als je jouw eigen naam in Google opzoekt. 


Als je jouw eigen naam als domeinnaam registreert en een website daarvoor opzet, dan is de kans groot dat jouw website bovenaan de zoekresultaten komt te staan. Daarom is het verstandiger om de domeinnaam eerder te registreren dan jouw naamgenoten.


2. Creëer je eigen plek op het internet


Wanneer je al een account had op Facebook, dan moet je weten dat er een kans is dat sociale netwerkwebsites niet voor altijd zullen blijven bestaan, maar jouw eigen domeinnaam natuurlijk wel. Door een domeinnaam te registreren zorg je ervoor dat mensen je altijd kunnen vinden op het internet. Ook wanneer alle sociale netwerken ophouden te bestaan.


3. Een domeinnaam is meer dan alleen een domeinnaam


Wanneer je geen website wilt maken voor je domeinnaam, dan kun je jouw domeinnaam nog altijd laten verwijzen naar een andere website. Zo kun je het domeinnaam bijvoorbeeld linken naar Twitter of naar LinkedIn. Het domeinnaam kun je verder ook gebruiken als een e-mailadres. Dit komt een stuk professioneler over dan een raar hotmail-adres.


Verder kan een domeinnaam je ook helpen bij sollicitaties. Waarom zou je bijvoorbeeld je eigen CV meenemen, wanneer je mensen kunt verwijzen naar jouw website? Op het internet kun je een mooier CV maken dan dat je dat op papier kunt maken.


4. Naam maken en geld verdienen


Door te bloggen over jouw niche en branche kun je best beroemd mee worden. Wanneer je een blog hebt kun je lezers ontvangen, die sneller een goed blog terug zullen bezoeken. Indien je goed gebruik maakt van promotie, kun je zo veel lezers bereiken en een beroemde blogger worden.


Maar je kunt een domeinnaam ook gebruiken om een extraatje te verdienen. Door succesvolle blog bijvoorbeeld te beginnen kun je een leuk zakcentje verdienen. Zo kun je bijvoorbeeld e-books verkopen of advertenties plaatsen op je website, waarbij je geld kunt verdienen met wat je leuk vindt.


5. Kleine investering


Wat veel mensen niet weten is dat een domeinnaam vaak niet meer dan een tientje per jaar kost. Met een klein hostingpakket ben je voor een paar tientjes per jaar klaar.



5 goede redenen om je naam als domeinnaam vast te leggen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten