donderdag 22 mei 2014

eBay het slachtoffer van een hackaanval

Gisteren is bekend geworden dat hackers de systemen van eBay binnengedrongen zijn. Hierdoor hebben ze de database met accountgegevens kunnen bemachtigen. Hier zullen alle gebruikers van eBay hun wachtwoord moeten veranderen na de hackaanval.


De hackers hebben toegang gekregen tot de database van de versleutelde wachtwoorden en andere niet-financiële data. Je moet dan vooral denken aan je naam, adres, geboortedatum, telefoonnummer en e-mailadres. De database blijkt al in februari gehackt te zijn en eBay lijkt al twee weken van de aanval te weten.


Inloggegevens van medewerkers


Er is bekend gemaakt door eBay dat er nog geen aanwijzingen van misbruik gesignaleerd zijn. Het wijzigen van de wachtwoorden wordt vaak als de beste oplossing gezien na zo’n dergelijke hack. 


De hackers naast de inloggegevens van de gebruikers ook de inloggegevens van een klein aantal eBay-medewerkers te bemachtigen. Met deze gegevens konden de hackers het bedrijfsnetwerk binnendringen.


 eBay zweert erbij dat de financiële data van zusterbedrijf PayPal veilig is, omdat dit op een totaal gescheiden netwerk staat. Echter is eBay ook eigenaar van Markplaats, maar het is nog niet bekend of de website van Markplaats ook getroffen is door de hackaanval.



eBay het slachtoffer van een hackaanval

Geen opmerkingen:

Een reactie posten