dinsdag 27 mei 2014

Gratis of betaalde virusscanner?

Een virusscanner kan niet meer gemist worden voor je computer, maar kies je dan een betaalde of een gratis virusscanner? Er zijn een groot aantal virusscanners waar je voor moet betalen, maar er zijn ook mensen die dat liever niet doen. Als je namelijk gratis ook voldoende bescherming kunt bieden, waarom dan niet? De gratis varianten kunnen verdeeld worden in de online virusscanners die de computer scannen vanaf een website en je hebt de scanners die je moet installeren (software). Je kunt ook de keuze maken voor een alles in een oplossing, dan heb je een firewall, virusscanner, anti-spam en een anti-spyware programma. McAfee Total Protection is daar een goed voorbeeld voor. Het gaat er om dat je je pc goed gaat beschermen en als het gratis kan dan kun je daar voor kiezen. Het is dan wel van belang dat je een goede versie gaat downloaden en goed in de gaten houdt of dat er updates zijn. Je virusscanner moet namelijk up to date zijn zodat hij de laatste virussen kan vinden en kan herkennen.


 


Online virusscanners


Er zijn online virusscanners en die scannen de computer vanaf een bepaalde website. HouseCall is hier een voorbeeld van. Je kunt je systeem hiermee laten scannen op virussen. De virussen die worden gevonden worden dan verwijderd. Mocht het niet mogelijk zijn om de virussen te verwijderen dan kun je de geïnfecteerde bestanden laten verwijderen. Deze virusscanner wordt regelmatig bijgewerkt en dan worden ook de nieuwste virussen gewonnen en die kunnen dan ook verwijderd worden. Eset Online Scan is een andere optie. Dit is de online scanner van de makers van de commerciële NOD32 antivirus software. Er zijn hierbij wel bepaalde Administrator rechten nodig om de scan uit te voeren.


 


Anti-virus software


Er zijn en aantal anti virus software mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Een van deze opties is AntiVir Personal Edition, de gratis virusscanner uit Duitsland. Je kunt dankzij een eenvoudige internet update wizard om de week je software updaten. Deze updates verschijnen eens per week of eens per twee weken. Er wordt niet op spyware gescand, dat doet de commerciële versie Avira AntiVir Premium wel. Een andere optie is PC Tools Antivirus. Dit is real-time bescherming tegen virussen, wormen en trojans dankzij de IntelliGuard. Je kunt een systeemscan uitvoeren en virussen detecteren en verwijderen. De laatste updates worde door de software zelf gezocht. AVG Edition is een andere keuze en dat is een volledig gratis verse voor alle thuisgebruikers wereldwijd. Er zijn regelmatig updates van de software. Avast Free! Antivirus is ook gratis maar dan voor mensen die de pc thuis gebruiken en er geen commercieel gebruik van maken. Er wordt bescherming aangeboden tegen virussen en spyware. De binnenkomende en uitgaande e-mail wordt gescand op schadelijke bestanden.


 


Virusscanner kiezen


Er zijn dus verschillende keuzes die je kunt maken als je een virusscanner nodig hebt. Je hoeft er niet meteen veel geld aan uit te geven want er worden je genoeg gratis varianten aangeboden die voorzien zijn van de laatste updates zodat zij de laatste virussen vinden. Is je computer goed beschermd? Controleer het direct en wanneer je geen virusscanner hebt, zorg dat je er meteen eentje zoekt of scan je pc wekelijks online zodat je in ieder geval zorgt dat je geen virussen hebt.



Gratis of betaalde virusscanner?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten