maandag 12 mei 2014

Welke soorten SSL-certificaten zijn er?

Wat veel mensen niet weten is dat er verschillende SSL-certificaten op de markt verkrijgbaar zijn. Het is eigenlijk volledig afhankelijk van het soort webwinkel wat je wilt runnen en wat voor soort SSL-certificaat je nodig hebt. In dit artikel bespreken we de soorten SSL-certificaten.


SSL-certificaten met domeinvalidatie


Wanneer je voor een goedkope optie wilt gaan, dan zul je voor deze SSL-certificaten moeten gaan. Voor een klein bedrag kun je al een SSL-certificaat kopen in combinatie met je hostingpakket. Het deelt browserherkenning met een aantal andere types certificaten en deze certificaat vraagt alleen van jou validatie of je de eigenaar van het domein bent.


Als je hiervoor kiest geeft dit je klant waarschijnlijk niet de vertrouwen dat je website betrouwbaar en veilig is. De identiteitscheck van je bedrijf of jou is dan ook erg minimaal. Maar wanneer je op zoek bent naar een minimale vorm van versleuteling en veiligheid tussen je webwinkel en bezoeker, dan is deze SSL-certificaat de meest goedkope. Maar in de meeste gevallen wordt dit niet aanbevolen.


SSL-certificaten met bedrijfsvalidatie


Dit is één van de meest veilige SSL-certificaten die je kunt vinden, want het biedt je namelijk een 256 bit-encryptie. Normaal gesproken worden deze SSL-certificaten ingekocht door grote bedrijven of organisaties die sterke relaties aan willen gaan met hun klanten.


Maar voordat je deze SSL-certificaat wilt kopen, zul je jouw bedrijfsgegevens eerst in moeten dienen. Pas dan zal de SSL-certificaat afgegeven worden. Het is echter wel belangrijk om te weten dat je al snel honderden euro’s per jaar kwijt bent aan deze SSL-certificaat.


SSL-certificaten met uitgebreide bedrijfsvalidatie 


De validatie van deze SSL-certificaten loopt via de strenge Extended Validation-richtlijnen. Je website zal meer vertrouwen uitstralen met een EV-certificaat. Het is dan ook niet zo gek dat het vooral veel gebruikt wordt door financiële instellingen zoals de Rabobank.


Het biedt namelijk de meeste veiligheid en is dan ook meteen de duurste van de SSL-certificaten. Deze SSL-certificaat wordt vooral gebruikt voor websites die medische of financiële gevoelige informatie opslaan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten