woensdag 28 mei 2014

Bouw in 3 simpele stappen een WordPress website

Er zijn steeds meer mensen die hun eigen website hebben, maar heb jij er ook wel eens aan gedacht om een eigen WordPress website te bouwen? Dan komt dat goed uit, want in dit artikel gaan we 3 simpele stappen bespreken waarmee jij je eigen WordPress website kunt bouwen.


WordPress is een veelgebruikte Content Management Systeem en maakt het mogelijk om eenvoudig je eigen website te ontwikkelen. Hierbij heb je geen verstand van HTML en CSS voor nodig. Via een eenvoudig control panel kan de gebruiker zeer makkelijk de layout aanpassen, pagina’s aan te maken en berichten op zijn website te plaatsen. Lees hieronder hoe je in 3 simpele stappen een WordPress website kunt bouwen.


Stap 1: Vind een betrouwbare WordPress hostingprovider


Als je WordPress wilt gaan draaien op een server zul je hosting moeten hebben die PHP en MySQL ondersteunen. Verder is het handig om FTP-access te hebben op jouw server. Er zijn ook veel hostingproviders die het automatisch installeren van WordPress op hosting ondersteunen.


Stap 2: Installeer WordPress


De tweede stap is WordPress te downloaden en te installeren. Via de 5 minuten installatie door het zipbestand op jouw webhost uit pakken kun je eenvoudig WordPress installeren. Je zult echter wel nog even de correcte database-gegevens in het configbestand van WordPress moeten zetten.


Stap 3: Stel WordPress in en begin met je website


Wanneer WordPress geïnstalleerd is zul je aan de gang moeten gaan met het uiterlijk van je website. Hiervoor kun je bijvoorbeeld veel verschillende gratis thema’s downloaden. Deze thema’s zijn overal te vinden, maar het is verstandig deze uit de officiële depository van WordPress zelf te downloaden.


Dan is het belangrijk om aan je online identiteit te werken. Vooral wanneer je een eigen bedrijf hebt is het belangrijk om de identiteit van het bedrijf herkenbaar te maken op jouw blog. Een logo op je website plaatsen en de kleuren van je huisstijl terug laten komen is al direct een goed begin. Daarnaast is het ook belangrijk om na te denken wat jouw blog moet gaan bereiken aan de hand van een aantal doelen.



Bouw in 3 simpele stappen een WordPress website

Geen opmerkingen:

Een reactie posten