dinsdag 20 mei 2014

Wat houdt SEO-hosting precies in?

De term SEO-hosting is een term die steeds vaker voorkomt in de hostingwereld, maar voor de meeste mensen is SEO-hosting nog een volledig nieuw begrip. Vooral in Amerika is SEO-hosting ontzettend populair en ook steeds meer Nederlandse hostingpartijen lijken SEO-hosting aan willen bieden. Maar wat houdt SEO-hosting nu precies eigenlijk in?


Wanneer je meerdere website hebt is het een logische keuze om dit onder één of enkele hostingaanbieders te brengen. Hierdoor kun je eenvoudig het overzicht behouden en kun je natuurlijk ook eenvoudiger jouw websites beheren.


Maar wanneer je met SEO bezig gaat kan dit weer anders liggen. Als je bezig bent om via SEO de online vindbaarheid van je website te vergroten, dan kun je voor een SEO-strategie met landingspagina’s kiezen. Deze landingspagina’s kunnen allemaal een eigen domeinnaam hebben. Als je bijvoorbeeld gevonden wilt worden op SEO hosting, dan kan het domeinnaam seohosting.nl zeer interessant zijn.


Vervolgens zul je veel energie en tijd steken in deze landingspagina’s door SEO-teksten te gaan schrijven, websites te gaan bouwen en backlinks te gaan bouwen. Je wilt natuurlijk dat jouw websites en inspanningen goed beloond worden door Google. Maar wanneer je unieke websites maakt in dezelfde hostingomgeving, dan zul je daar niet veel kans op maken.


Wanneer je websites in dezelfde hostingomgeving bouwt, dan is de kans groot dat alle websites dezelfde ip-adressen hebben. Google ziet de unieke websites dat niet als een reguliere website zien, maar meer als een interne link naar uw website. En een interne link heeft veel minder waarde dan een externe link. 


Met SEO-hosting is dit gemakkelijk op te lossen, omdat je met SEO-hosting een aantal unieke ip-adressen ontvangt waar je jouw websites aan kunt koppelen. Hierdoor ziet Google het gewoon als unieke websites.


Wat zijn de nadelen van SEO-hosting?


Helaas zitten er ook een aantal nadelen aan SEO-hosting. Er is op dit moment nog niet echt een serieuze aanbieder van SEO-hosting in Nederland te vinden. De meeste aanbieders zitten in Amerika en om SEO-hosting te kunnen bestellen zul je dan vaak een PayPal-rekening of creditcard moeten hebben.


Daarnaast zijn de kosten voor SEO-hosting erg hoog. Dit komt omdat je een aantal unieke ip-adressen afneemt en deze zijn uiteraard duurder om te beheren, dan wanneer je bijvoorbeeld voor shares webhosting kiest.


Wat denken jullie? Is SEO-hosting de toekomst?



Wat houdt SEO-hosting precies in?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten