zondag 25 mei 2014

Nieuwe versie Windows 8.1

De nieuwe versie van Windows 8.1 is door Microsoft aangekondigd. Deze nieuwe versie is bedoeld voor het gebruik op goedkope apparaten. De Windows 8.1 met Bing-versie komt alleen beschikbaar voor hardwarefabrikanten. Deze variant krijgt Internet Explorer met de Bing-zoekmachine ingesteld.


Doel


De nieuwe versie is bedoeld om fabrikanten te helpen om goedkopere Windows 8.1-apparaten te bouwen. De fabrikanten worden hierbij verplicht om de zoekmachine van Microsoft in te stellen als standaard binnen Internet Explorer. Dit wordt vaker door bedrijven zelf gedaan. Microsoft hoopt hierdoor natuurlijk dat ze meer gebruikers krijgen bij de zoekdienst. De eindgebruikers kunnen de keuze maken om de standaardzoekmachine aan te passen. De reden dat dit wordt gedaan is waarschijnlijk om antitrust-zaken te voorkomen.


Abonnement


Microsoft zegt dat sommige gebruikers van Windows 8.1 met Bing gratis een eenjarig abonnement op Office 365 krijgen. Deze abonnementen worden vergeven aan kopers van een Windows 8.1-tablet, maar verder worden er niet veel details bekend gemaakt. Er is ook niet bekend gemaakt hoeveel goedkoper de Bing-versie van Windows 8.1 is vergeleken met de conventionele variant. Het blijft dus nog even spannend, maar we houden het in de gaten.



Nieuwe versie Windows 8.1

Geen opmerkingen:

Een reactie posten