maandag 19 mei 2014

Onbeperkt dataverkeer bestaat dat?

Er wordt vaak gezegd dat er onbeperkt dataverkeer wordt aangeboden door Nederlandse webhosts bij de webhostingpakketten. Maar wat houdt dit in en klopt dat ook? Nee, dat klopt niet want webhostingbedrijven moeten vaak een totaal aan dataverkeer dat verbruikt wordt door klanten inkopen. Dit kost extra geld en alle kosten worden doorberekend aan de klant en dat zijn dus de mensen met een webhosting account. Het kan natuurlijk wel zo zijn dat een bepaalde webhost voor een vaste periode een hoop dataverkeer kan leveren aan een individuele klant zonder dat er extra kosten worden gerekend. Hier kunnen diverse redenen voor zijn, bijvoorbeeld wanneer een webhost weinig klanten heeft. Maar als dat veranderd en er komen meer klanten bij, dan zal het veranderen en zullen er wel kosten worden berekend.


Webhostingpakket kopen?


Als je een webhostingpakket wil kopen is het belangrijk dat je gaat kijken naar webhosts die claimen met onbeperkt of ongelimiteerd dataverkeer. Je kunt wel met hen in zee gaan, maar dan moet je wel er achter zien te komen hoeveel onbeperkt is. Je kunt deze informatie vaak vinden op de site maar dan bij de kleine lettertjes. Als je het niet direct kunt vinden dan kun je altijd contact opnemen met het bedrijf zodat je weet waar je aan toe bent en niet voor verrassingen komt te staan. Als je de voorwaarden doorneemt dan zie je vaak de term fair use policy of acceptable use policy staan. Daarin staat meestal nader beschreven hoeveel dataverkeer je website mag verbruiken. Het is van belang dat je weet of je hier voldoende aan hebt en je kunt altijd advies inwinnen als je uitlegt wat je plannen zijn en dan weet je of je hier gebruik van wilt maken of niet.


Extra dataverkeer


Bij een webhost kun je altijd kijken wat de kosten zijn voor extra dataverkeer. Het kan zijn dat je nu een pakket wil bestellen, maar kijk eens naar de extra kosten die het met zich mee brengt als je extra dataverkeer zou willen. Daarbij komen een aantal factoren kijken. Het eerste waar je naar moet kijken is de hoeveelheid dataverkeer van je huidige site. Je kunt dan proberen een schatting te maken van hoeveel je in de toekomst nodig zal hebben. Hoeveel bezoekers kun je aan met je huidige limiet? Als je boven je limiet uitkomt, dan kunnen webhosts hier op verschillende manieren mee omgaan. Het kan zijn dat je de verplichting hebt om dan een duurder pakket te nemen met een hoger limiet. Het kan ook zijn dat ze je site afsluiten voor de rest van de maand en anderen sturen je automatisch een hogere rekening. Het is daarom goed om te kijken wat de voorwaarden zijn bij jouw webhost zodat je weet wat je kunt verwachten als je meer dataverkeer hebt. Het zou niet prettig zijn als je ineens een hoge rekening krijgt en daarom is het beter dat je de voorwaarden er op na gaat slaan en weet wat je kunt verwachten. Je zorgt er voor dat je niet voor verrassingen komt te staan.



Onbeperkt dataverkeer bestaat dat?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten