vrijdag 16 mei 2014

Wat is impact van de websitesnelheid?

Zoals we allemaal wellicht al weten is dat Google veel waarde hecht aan snelle websites. In Google Webmaster Tools kun je dit bijvoorbeeld terug zien in de speedmetrics, maar je kunt dit ook terug zien in de Real User Measurement informatie in Google Analytics.


Hierin kun je zeer uitgebreide informatie vinden zoals redirection time, server response time en domain lookup time. Allemaal waardevolle informatie dus als het gaat om de snelheid van je website. Maar wat voor impact heeft de snelheid van je website op de website zelf en je bezoekers?


Gebruikerservaring van bezoekers


De laadtijd van de website heeft uiteraard direct impact op de gebruikerservaring. Veel bezoekers ergeren zich kapot aan een website die traag reageert of juist helemaal niet reageert. Dan kan opeens de website van de concurrent in één keer een stuk interessanter zijn.


Negatieve gebruikerservaring kan leiden tot een daling van je omzet of een daling van je bezoekers. Daarom hoort de focus van een website altijd te liggen bij de gebruikerservaring. Laadtijd heeft niet alleen effect op de gebruikerservaring, maar ook zaken zoals content, layout en functionaliteiten hebben invloed op de gebruikerservaring van je bezoekers.


Rankings in de zoekresultaten (Google)


Google heeft in 2010 al meegedeeld dat de snelheid van een website mee wordt genomen in de berekening van je positie in Google. Ook al zegt Matt Cutts dat het een kleine impact heeft op je rankings in de zoekresultaten, toch worden tragere websites minder gewaardeerd door Google.


Het vervelende is dat slechte hosting veel invloed heeft op de snelheid van je website. Je ziet uiteraard niet te wachten op 404- en 503-serverfouten. Slecht beheer van de server of slechte hosting kunnen dit allemaal veroorzaken en heeft uiteraard een negatief effect op de gebruikerservaring van bezoekers.


Indien je website hoge laadtijden heeft, zal het volgens Google niet heel veel verschil maken voor je positie in Google. Hierdoor zul je dus altijd veel organisch verkeer moeten ontvangen, echter de vraag is natuurlijk hoelang ze op de website willen blijven.



Wat is impact van de websitesnelheid?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten