vrijdag 9 mei 2014

Kans op DDoS-aanvallen blijft maar groeien

Akamai heeft onlangs het State of the Internet rapport over 2013 uitgebracht. Hieruit is gebleken dat DDoS-aanvallen websites, webwinkels en organisaties wereldwijd blijven bedreigen. Daarnaast meldt het rapport een stijging in het aantal aanvallen in Europa en laat het zien dat vooral de grote ondernemingen de voornaamste doelwitten zijn.


Volgens de statistieken van Akamai zijn er in 2013 hebben maar liefst 165 aanvallen plaatsgevonden op Akamai klanten in de categorie van grote ondernemingen. Op de tweede plek komt de e-commerce sector wat weer gevolgd wordt door de media en entertainment en overheid. Wat wel belangrijk is om te weten is dat Akamai vooral grotere bedrijven bedient. Daarom geven deze cijfers een goede indicatie en moeten je niet laten geloven dat alleen de grotere websites regelmatig aangevallen worden.


Steeds meer aanvallen in Europa


In het rapport is aangegeven dat met name in Europa een stijging in DDoS-aanvallen heeft plaats gevonden. Zo vond er maar liefst 35% meer aanvallen plaats dan in het jaar ervoor. Wat echter opvalt is dat het aantal aanvallen in de Verenigde Staten juist sinds jaren weer gedaald is met zo’n 20%.


Wat dan ook een zeer opmerkelijke conclusie is uit het rapport is dat de terugkomende aanvallen op dezelfde doelwitten absoluut geen uitzondering zijn. De kans op herhaling is dan ook erg groot.


In welke mate vindt jij het belangrijk om jezelf te beschermen tegen DDoS aanvallen?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten