maandag 12 mei 2014

5 tips om je mobiele website te versnellen

Mobiele websites worden steeds belangrijker, omdat het aantal mobiele apparaten gestaag blijft groeien. Maar wanneer je jouw mobiele bezoekers wilt vasthouden, zul je aan de slag moeten gaan met de laadsnelheid van je mobiele website.


Echter vragen mobiele websites speciale aandacht in vergelijking met de desktop websites. Mobiele apparaten hebben vaak de beschikking tot langzamere netwerkverbindingen. Daarom vindt je hieronder 5 tips die je kunt gebruiken om jouw mobiele website te optimaliseren.


1 . Cache optimaliseren


Cache is iets wat in de browser wordt bewaard en is eigenlijk niets meer dan een kopie van een bezochte internetpagina. Wanneer je als bezoeker dezelfde pagina weer opnieuw bezoekt, dan zal de browser van de bezoeker aan de server alleen vragen of de pagina veranderd is. Wanneer er dan geen veranderingen zijn, zal de browser van de bezoeker de pagina ook niet opnieuw gedownload hoeft te worden. Hierdoor zal een pagina sneller gaan laden na een terugkerend bezoek.


Maar vooral voor mobiele websites kan het optimaliseren van cache een uitdaging zijn. Je kunt dit echter oplossen door de HTML 5 Web Storage application te gebruiken. Hiermee kun je webapps ook offline gebruiken, wat natuurlijk zo zijn voordelen heeft.


2. Minimaliseer je afbeeldingen


Als je afbeeldingen op een mobiele website wilt gebruiken is dat in de meeste gevallen niet aan te raden. Indien je ze toch wilt gebruiken, dan is het verstandig om de grootte van de afbeeldingen minimaliseren. Hierdoor gebruiken de afbeeldingen minder bandbreedte en zullen ze ook sneller laden.


3. Maak gebruik van CSS3


Indien je een mobiele website hebt, wil je deze natuurlijk wel zo aantrekkelijk mogelijk hebben en zonder afbeeldingen kan dat bijna niet toch? Een goede mogelijkheid is dan om CSS3 te gebruiken. Met deze programmeertaal kun je dan aan de slag met de lay-out en stijl van je website.


4. Maak gebruik van AJAX


Met AJAX kunnen webpagina’s data versturen en ontvangen, zonder dat deze pagina’s moeten wachten om opnieuw geladen te zijn. Dus wanneer je ergens op klikt zal alleen maar een stukje van de pagina geüpdatet moeten worden in plaats van de hele pagina. Dat scheelt veel dataverkeer en het maakt je mobiele website ook sneller.


5. Code minimaliseren


Hoe minder code er is, hoe minder dataverkeer er nodig is en hoe sneller de pagina zal laden. Daarom is het verstandig om de code te minimaliseren op een mobiele pagina van de website.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten