zondag 18 mei 2014

WordPress Hosting

Veel mensen maken gebruik van WordPress als zij zelf een website, webwinkel of een weblog willen maken. Je kunt het gratis downloaden en er zijn veel thema’s aanwezig binnen WordPress zodat je een eigen look kunt geven aan je website. Er zijn ook veel nieuwe plug-ins die je kunt gebruiken. Wanneer je de keuze maakt om WordPress gaat gebruiken dan merk je al snel dat het eenvoudig is in het gebruik.


Wat is WordPress hosting?


Er wordt bij de meeste hostingbedrijven hosting aangeboden inclusief een WordPress pakket. Meestal is er een WordPress pakket voorzien van een eenvoudig installatieprogramma. Er kan een onderscheid worden gemaakt in twee categorieën. WordPress wordt namelijk aangeboden in de Shared Hosting omgeving, hierbij gebruik je een deel van een server van een hostingbedrijf. Veel websites die gebouwd zijn op WordPress kunnen hier op draaien. Maar meestal wordt er alleen de basis ondersteuning van WordPress aangeboden. Er kunnen aan websites ook hogere eisen worden gesteld. Als je een zware pagina hebt waarbij veel gebruik wordt gemaakt van beeld of media, of je website wordt druk bezocht, dan is een gespecialiseerde WordPress hoster noodzakelijk. Dit noemen we ook wel Managed WordPress hosting.


De instellingen


Als er gekozen is voor WordPress als basissoftware, dan is het belangrijk dat een hostingbedrijf minimaal PHP versie 5.2.4 heeft of hoger en MySQL kan ondersteunen van versie 5.0 of hoger. Er moet voldoende schijfruimte zijn net als bandbreedte. Als je een gewone website hebt dan is 100 MB aan schijfruimte vaak voldoende. Maar wanneer er meer beeldmateriaal op de website komt of je wil downloads aanbieden, dan is er meer schijfruimte nodig. Daarbij is er ook voldoende bandbreedte nodig zodat de bezoekersstroom op de website door kan gaan zonder dat de website vastloopt.


Scripttaal


Er kan gekeken worden naar Hypertext Preprocessor, ook wel PHP genoemd. Dit is een scripttaal die ontwikkeld is om op een server dynamische webpagina’s te creëren. Dit is een pagina die in een fractie van een seconde op de server wordt samengesteld. Deze wordt dan naar de bezoekers verzonden. Het gaat hierbij over de tegenstelling tot de statische webpagina’s, daarbij worden de pagina’s die in een andere programmeertaal zijn (te denken aan HTML) en die geheel ingevuld klaar staan op de server opgemaakt. Dan is er nog MySQL en dit is een databasemanagementsysteem waarmee veel gegevens – data altijd op een gestructureerde manier kunnen worden opgeslagen en beheerd. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van een programmeertaal SQL (Structured Query Language). Daarmee kun je bewerkingen uit laten voeren. Als er gekozen is voor MySQL dan werkt het vaak samen met PHP. Voorbeelden van websites die MySQL gebruiken zijn Wikipedia, Google en Youtube.



WordPress Hosting

Geen opmerkingen:

Een reactie posten