vrijdag 16 mei 2014

In 2014 meer vraag naar .nl domeinnamen

Door ons hevig internetgebruik zoals social media en mobiel internetten, is de vraag naar .nl domeinen ook in de laatste jaren gaan stijgen. SIDN, de uitgever van het .nl domein, heeft dan ook de trends verder onderzocht om hierdoor een beter inzicht te verkrijgen van de domeinnamenmarkt. SIDN heeft deze onderzoeksresultaten dan ook gepubliceerd en hierdoor krijg je een goed kijkje in de komende trends voor 2014.


De trends in 2014


In het onderzoek komen drie grote trends ten zake binnen het internetgebruik. Hieronder staan de belangrijkste trends in internetgebruik van 2014:


  • Explosieve groei in mobiel internetverkeer. Meer computer zullen vervangen worden door smartphones en tablets. Op deze apparaten is het intypen van een lange domeinnaam niet erg handig.

  • Mobiele apps zullen de functies van een website overnemen en er zal meer geïnvesteerd worden in mobiele websites

  • De online tijdsbesteding zal gedomineerd worden door social media. Mensen zullen minder websites bezoeken en hierdoor zullen links in social media een belangrijkere rol gaan vervullen.

Domeinnamen


Uit onderzoek is gebleken dat consumenten die actief zijn op social media meer domeinnamen registeren dan consumenten die niet erg actief zijn op social media. Maar onderzoek wijst wel dat bedrijven die veel waarde hechten aan social media minder domeinnamen registreren.


Social media komt meer op in Nederland en dit zorgt ervoor dat de Nederlandse consument slecht één platform bezoekt dan meerdere websites. Veel bedrijven zien een pagina op Facebook meer als een toevoeging, dan als een vervanging voor een bedrijfswebsite.


Door social media zal het internetgebruik stimuleren en de vraag naar .nl domeinnamen zal hierdoor ook toenemen. Ook door de sterke groei van mobiel internet zal de waarde van de domeinnamen niet gaan dalen.



In 2014 meer vraag naar .nl domeinnamen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten