maandag 12 mei 2014

Heb jij een veilige website?

Het is tegenwoordig kinderlijk eenvoudig om ongewenste bezoekers of bezoeken aan een website te achterhalen. En het lijkt soms dat er steeds meer mensen zijn die een website met een negatieve intentie bezoeken. Dan kun je jezelf natuurlijk wel eens afvragen hoe veilig het internet en je eigen website is. Incapsula heeft daarom een onderzoek gedaan naar de veiligheid van websites.


Steeds meer ongewenste bezoekers


Uit onderzoek van Incapsula is gebleken dat vijftien van de zestien bezoekers aan een loginpagina ongewenst zijn. Dit is best schokkend en daarom is het verstandig dat je even goed doorleest.


Voor het onderzoek heeft Incapsula 90 dagen lang 1000 websites gemonitord en de resultaten waren schokkend. Zo waren er 1,4 miljoen „unauthenticated login attempts” tegenover 20.000 „authenticated logins”. Met andere woorden, er waren 20.000 gebruikers die succesvol inlogde en er waren 1,4 miljoen „mensen” die zaten te rommelen.


Deze pogingen kwamen vanaf zogeheten bots. Bots zijn eigenlijk niets meer dan geautomatiseerde programmaatjes die taken uitvoeren op het internet. En één van die taken kan bijvoorbeeld het scannen van websites zijn. Op deze manier gebruikt Google bijvoorbeeld bots om miljoenen websites over de hele wereld te indexeren en te controleren op malware.


Hoe veilig is het internet eigenlijk?


De feiten mogen dan best heftig zijn en kunnen een beeld oproepen van een onveilige plek. We leggen natuurlijk steeds meer vertrouwen in het internet en veel mensen zijn dan ook niet voorzichtig met hun privé-gegevens, of dit nu je creditcard of wachtwoord van je -email is.


Maar wat kun je er precies tegen doen? Vooral voor website-eigenaren en webwinkeliers is het belangrijk om te gaan kijken naar de mogelijkheden die je CMS-systeem biedt als het om beveiliging en het beveiligen van gegevens gaat. Daarnaast kan het natuurlijk nooit kwaad om een professionele partij om hulp te vragen. Helemaal veilig zal je website of webwinkel nooit zijn, maar voorkomen is beter dan genezen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten