zaterdag 17 mei 2014

Welke hosting kies je?

Als het over hosting gaat, dan zijn er veel verschillende soorten te noemen en ze hebben allemaal weer hun eigen kenmerken. Voor bedrijven geldt ook dat zij allemaal andere regels hebben en op een andere manier zaken doen. Niet iedere hosting provider biedt gelijkvormige webhosting pakketten. En daarbij kan ook gezegd worden dat niet iedere provider van webhosting dezelfde service of diensten aan kan bieden. Je moet daarom op de hoogte zijn van je eigen situatie en wat je wensen zijn. Daarom worden hier de verschillende soorten hosting nader beschreven zodat je zelf tot een goede keuze kunt komen.


Soorten hosting


Bij hosting zijn er veel verschillende soorten te noemen. Shared hosting is een van deze vormen. Vaak hebben aanbieders zich exclusief toegelegd op het aanbieden van deze vorm van hosting. Je krijgt hierbij een server die gedeeld wordt met veel andere website eigenaren. Daarbij is er ook sprake van een gelimiteerde ruimte. Deze limieten zijn dan weer afhankelijk van de aanbieder. Het kan zijn dat je een kleine website hebt of je wil een website opzetten, dan is shared hosting meestal een goede oplossing zodat je de kosten kunt drukken. Je hebt toch een goede vorm van hosting. Een andere vorm van hosting is dedicated hosting. Bij een grotere website of een webshop is dit een ideale vorm van hosting. Je hebt dan de hele server voor je website of webshop voor jou alleen beschikbaar. Het is wel eigendom van de hosting aanbieder waar het contract mee is afgesloten. Als je je website gaat vergroten, dan kun je altijd denken aan een exclusieve server.


Waar moet je op letten?


Het is goed dat je ook gaat kijken naar de verschillende regels die betrekking hebben op het dataverkeer. Dit is een kostbaar deel van de hosting en vraagt de nodige aandacht. De hoeveelheid bites aan dataverkeer in de maand worden vastgesteld door de hoeveelheid bezoekers maar ook door de inhoud van je website. Er zijn hosting aanbieder die een hosting pakket aanbieden met een database, maar anderen bieden het ook zonder aan. Echter zijn er nog wat verschillen tussen providers van hosting waar je rekening mee moet houden en dat is bijvoorbeeld de service. Een provider kan een helpdesk hebben, maar anderen hebben er geen. De een voert back-ups uit en de ander niet. Ook de snelheden variëren per provider. Daar dien je dus zeker op te letten als je je keuze gaat maken. Qua hosting zijn er zoveel mogelijkheden, dat je je het beste eerst kunt verdiepen in de mogelijkheden en je eigen wensen. Daardoor ben je beter op de hoogte van de situatie en kun je de keuze maken die het beste bij je past. Verdiep je hier dan ook in, dit kost enige tijd, maar daar krijg je later wel veel voor terug. Als je namelijk vanaf het begin af aan de juiste hosting hebt, dan kun je hier optimaal gebruik van maken.



Welke hosting kies je?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten