woensdag 14 mei 2014

Hoe kies je een domeinnaam?

Welke domeinnaam kies je? Het lijkt misschien een eenvoudige vraag, maar zo eenvoudig is het niet. Veel domeinnamen die je wil kiezen zijn al bezet en wat doe je dan? We geven je hier graag wat informatie over zodat je een geschikte domeinnaam kunt kiezen.


Tips bij het vinden van een goede domeinnaam


Als je op zoek bent naar een geschikte domeinnaam dan is het belangrijk dat je een geschikte naam vindt. Het gaat er om dat de naam gemakkelijk te onthouden is. Het kan een lange naam zijn, maar een kortere naam is vaak wat gemakkelijker te onthouden. Als de domeinnaam die je wil al bezet is, kun je kijken of je er streepjes tussen kunt zetten. Ook dit is gemakkelijk te onthouden voor anderen. De volgende stap waar je naar gaat kijken is de juiste extensie. Er zijn twee soorten extensies. Je kunt denken aan landgebonden, voorbeelden hiervan zijn .nl en .be. Maar je hebt ook een algemene extensie kiezen zoals .com of .org. Vroeger was het zo dat alleen bedrijven .com mochten gebruiken, maar dat is niet meer zo. Particulieren kunnen hier ook gebruik van maken.


Regels


Bij het samenstellen van je domeinnaam is het van belang dat je je aan de regels houdt. Deze zijn namelijk aan een lengte gebonden, .nl mag in totaal maximaal 254 karakters bevatten. Maar wanneer je een .biz domein kiest mag deze niet meer dan 30 karakters bevatten. In domeinnamen mogen alleen letters, cijfers en streepjes worden gebruikt. Je kunt geen komma’s, spaties en andere speciale tekens gebruiken. Er zijn wel een aantal landen waar bepaalde taaltekens gebruikt mogen worden. De domeinnaam waar dit in voor komt noemen we ook wel een Internationalized Domain Name (IDN). Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen hoofdletters en kleine letters, dat moet je goed onthouden!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten