woensdag 28 mei 2014

MySQL-hosting wat is dat nu eigenlijk?

Bij een hostingpakket heb je de keuze uit MySQL databases en deze kun je aanmaken via je hostingmanager. Deze kun je beheren via PhpMyAdmin. Maar wat is MySQL nu eigenlijk? Het is een internetgerelateerd databasesysteem en het wordt veel gebruikt in combinatie met PHP. SQL is de taal die gebruikt wordt om de database van een systeem te bouwen, te bevragen en te onderhouden. Vroeger werd het alleen gebruikt voor internettoepassingen zoals fora en gastenboeken. Maar nu kan het voor vele andere internettoepassingen worden gebruikt en dient het als basis en het is ook standalone software.


MySQL softwarepakket


Bij een MySQL softwarepakket krijg je vaak een serverprogramma, dit wordt vaak mysqld genoemd en dan staat de d door daemon. Er zijn ook cliëntprogramma’s aanwezig zoals mysql en mysqldump. Met deze programma’s kun je automatisch of interactief met de server communiceren.


Hosting


De full back-ups worden vaak bewaard in gecomprimeerde staat op diverse fullback servers. De back-ups worden gebruikt wanneer er storingen zijn en als er sprake is van dramatisch dataverlies. Er zijn dan kosten verbonden aan het openen, de-comprimeren, het filteren en het terugplaatsen van de back-up. De bedragen verschillen vaak tussen de 150 en de 200 euro per incident. Bij MySQL is het mogelijk dat je remote access gaat activeren. Wanneer je dit laat doen dan hebben zij een IP adres nodig van de computer die je gaat gebruiken. Remote access kun je instellen via de hostingmanager. Je gebruikersnaam en het wachtwoord zijn gelijk aan die van de FTP gegevens. Met de PhpMyAdmin kun je alle velden en tables beheren.


Verbinding maken


Als je verbinding wil maken met MySQL, gebruik je ‘localhost’ voor je applications. Als je tables wil maken dan gebruik je de volgende code (dan moet je de extensie van je script .phtml of .php noemen):


  • Vervang mydatabase door de naam van je database.

  • Vervang username door je usernaam.

  • Vervang password door je wachtwoord.

  • Vervang from products door de tabel die je wil aanspreken.

Het kan zijn bij een bepaalde installatie dat je een poort op gaat geven en dat is dan poort 3306.



MySQL-hosting wat is dat nu eigenlijk?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten