donderdag 15 mei 2014

3 gratis FTP-programma’s die je niet mag missen

Wanneer je van plan bent om jouw website online te zetten, dan zul je in de meeste gevallen jouw website-bestanden moeten uploaden naar de server van je hosting. Daarvoor zul je een FTP-programma nodig hebben en deze programma’s zijn in alle maten en soorten beschikbaar. Zo zijn er online veel betaalde versies te vinden, maar gelukkig zijn er ook nog gratis FTP-programma’s te vinden.


Wat gebruik je een FTP-programma voor?


FTP betekent File Transfer Protocol en een FTP-programma gebruik je om bestanden van je computer naar je server te verzenden. Zo kun je bijvoorbeeld afbeeldingen op jouw hostingserver zetten of al je website-bestanden. Hieronder hebben speciaal voor jou 3 gratis FTP-programma’s op een rij gezet:


Cyberduck


Cyberduck is een gratis FTP-programma wat je eerst alleen voor Mac kon downloaden, maar nu is er ook een speciale Windows-versie gratis beschikbaar. Het grote voordeel van Cyberduck is dat het externe editors ondersteunt en het heeft een integratie met WebDAV.


Bestanden kunnen geüpload worden met FTP-SSL en SFTP. Het heeft een gebruiksvriendelijke interface en is hierdoor zeer makkelijk te gebruiken. Daarmee heeft het alle functies wat je van een professioneel FTP-programma mag verwachten.


Filezilla 


Filezilla is één van de meest populaire FTP-programma’s in de wereld. Het is opensource en het heeft veel fans verzameld door de snelheid en de gebruiksvriendelijkheid van het FTP-programma zelf.


Het is op zichzelf geen zwaar programma en bevat dan ook alle basis functionaliteiten die je mag verwachten van een FTP-programma. De Drag & Drop functie is zeer gebruiksvriendelijk en je kunt altijd de voortgang zien van het verzenden van bestanden. Je kunt het downloaden voor Windows, Linux en Mac en is helemaal gratis te downloaden.


FireFTP


FireFTP is net even iets anders dan de andere FTP-programma’s, omdat het een gratis extensie is voor de Firefox browser. Maar dat betekent niet dat het een lichte applicatie is. FireFTP bevat namelijk veel mee functionaliteiten dan de meeste FTP-programma’s.


De gebruiksvriendelijkheid van FireFTP zorgt voor een fijne gebruikservaring en met de Drag & Drop-functie is het uploaden van bestanden zeer eenvoudig. Verder bevat FireFTP ook remote editing, SSL, SFTP en CHMOD. FireFTP kun je eenvoudig in je Firefox browser kan openen, zonder dat je apart een applicatie moet opstarten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten