woensdag 21 mei 2014

Download de back-up van je website naar je computer

Wanneer je een website hebt, dan is het altijd verstandig om een back-up te maken van je website. Op de serverruimte van je hostingpakket heb je al jouw website-bestanden staan. Mocht er een keer iets misgaan, dan kun je in het ergste geval al je bestanden kwijt raken en dus ook jouw website. Zo kunnen veel server misschien automatisch back-ups maken, maar het is verstandiger om daar niet vanuit te gaan.


Gelukkig zijn er veel verschillende software-programma’s te downloaden die eenvoudig back-ups van jouw website kunnen maken. Toch is het verstandiger om op de „normale manier” je data veilig te stellen. Zo kan het goed gebeuren dat je denkt dat de data succesvol opgeslagen is op jouw computer, maar toch kom je er later achter dat het programma een aantal fouten heeft gemaakt.


Ouderwetse back-up maken


Het is verstandig om op de ouderwetse manier een back-up te maken. Dit doe je door de hele inhoud van je website naar je computer te downloaden. De beste manier om dit te doen is door een FTP-programma te gebruiken.


Voordat je begint met downloaden is het niet verstandig om de gehele map van de server te downloaden. Ten eerste zal dit uren duren en ten tweede worden op deze manier ook alle kleine bestanden van je website „los” gedownload. Wanneer je tijdens het back-uppen een storing in je internetverbinding hebt, kan het zo zijn dat sommige bestanden niet goed overgebracht worden. Hierdoor ontvang je een onvolledige back-up en dat betekent dat het dus waardeloos is.


Het beste wat je kunt doen is inloggen op je Cpanel- of Directadmin-account. Hierbij heb je de mogelijkheid om te comprimeren. Neem bij het backuppen de volledige public_html map mee. Alles wordt volledig binnen een paar seconden gezipt en het bestand wordt op jouw computer gedownload. Hierdoor loop je niet het risico dat er fouten in de back-up zitten.


Als je website gebruik maakt van een database, dan zul je ook de database moeten downloaden. Via het programma myPHPadmin kun je eenvoudig de database back-up maken en wordt deze in een .zip of .tar gedownload naar je computer.



Download de back-up van je website naar je computer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten