dinsdag 13 mei 2014

De voordelen van een virtuele omgeving

Wereldwijd zijn er steeds meer bedrijven die hun ICT-diensten onder een hosted virtuele omgeving brengen. In deze omgeving worden de fysieke servers eigenlijk vervangen door virtuele servers. En dat levert een groot voordeel op, want de vele fysieke servers maken plaats voor virtuele servers die op veel minder fysieke servers hoeven te draaien.


Minder kosten


Wanneer men over wilt schakelen, willen ze graag vaak horen wat de eventuele kosten daarvan zijn. De kostenvoordelen zijn vaak een stuk groter wanneer je meer servers virtualiseert. Of je nu 5 of 50 servers virtualiseert, bij beide gevallen zul je geld besparen.


Het is vooral de kostenstructuur die zal veranderen bij virtualisatie. De servers kunnen door de jaren heen geüpgraded worden met software en in de meeste gevallen liggen de kosten dan bij de eindgebruiker. De kosten voor de hardware upgrade liggen bij de provider en dat levert weer aanzienlijke besparingen op.


Schaalbaar


Als je capaciteit van een fysieke server uit wil breiden, dan zul je iemand nodig hebben die met de server aan de slag moet door bijvoorbeeld nieuwe hardware te installeren. Dit kost natuurlijk veel tijd en geld.


Bij virtuele servers kun je met een simpele muisklik meer harde schijfruimte of bandbreedte instellen. En dat kan zelfs wanneer je niet eens in het serverpark bent. 


Scheiden van applicaties


Als IT professional zou je op elke server slecht 1 of 2 applicaties willen draaien. Vaak om dat dit de veiligheid makkelijker maakt om te managen en makkelijk maakt om problemen op te lossen. Als je dat wilt doen zul je veel fysieke servers nodig hebben en dat betekent weer veel kosten en in de meeste gevallen is dit financieel niet haalbaar.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten