donderdag 29 mei 2014

Weblog promoten

Als je een weblog hebt, dan heb je geen standaard site, maar eerder een bijzondere website. Je kunt je weblog daarom op een aantal manieren promoten. Het eerste waar je hierbij aan kunt denken is je blog aanmelden bij de zoekmachines. Maar er is nog meer waar je aan kunt denken en daar informeren we je graag over.


 


Tips promoten weblog


De internationale social news sites zijn een enorme hype op dit moment. Gebruikers kunnen hier namelijk interessante webpagina’s aangeven en ze kunnen andere bezoekers ook een stem geven wanneer zij een site leuk, mooi of interessant vinden. Hierdoor kan een webpagina ineens erg populair worden. In korte tijd kunnen er veel bezoekers naar een weblog worden aangetrokken. Heb je een goed artikel geschreven? Dan kun je je direct aanmelden bij een dergelijke site. Hierbij kun je denken aan Reddit of aan Digg.


 


Je eigen taal


Er zijn gelukkig ook veel social new sites in Nederland en in België. NUjij.nl en MSN Reporter zijn hier voorbeelden van. Daar kun je je artikelen natuurlijk ook plaatsen als je het aantal bezoeker wil verhogen.


 


Directories


Heb je wel eens gehoord van directories? Hier kun je je weblog namelijk ook aanmelden. Het Open Directory Project (ODP) is een van de belangrijkste. Hier kun je je weblog aanmelden in de categorie weblogs. Je moet hierbij wel goed opletten dat wanneer je een persoonlijke weblog hebt je hem toe moet voegen in de subcategorie persoonlijk. Er zijn ook nog dochterpagina’s van Startpagina en van Startkabel. Deze zijn erg populair in Nederland en het is belangrijk dat je probeert om hier een plaatsje te krijgen voor je blog. Je kunt je weblog echter ook aanmelden bij andere startpagina’s en directories.


 


Doel van je weblog


Je hebt een weblog, maar wat is het doel? Sommige mensen hebben een weblog over een hobby en willen dan anderen informeren en adviseren over de hobby, bijvoorbeeld over de materialen die zij bij de hobby gebruiken of welke ervaringen zij hebben. Maar je kunt ook een weblog hebben met een ander doel, zoals andere mensen op de hoogte houden van je dagelijkse belevenissen. Je gaat een dagje met je kinderen naar het strand en daar schrijf je over, dan schrijf je een artikel over hoe je werkdag is verlopen. Dit zijn verschillende mogelijkheden met een weblog en iedereen heeft een andere reden om te schrijven.


 


Start de promotie


Het promoten van je weblog is belangrijk als je meer bezoekers aan wil trekken. Je kunt daarom bovenstaande tips doornemen en bekijken waar jij je weblog graag aan wil melden. Als je echt veel bezoekers wil, dan kun je het beste alle promotietips uitvoeren en dan merk je dat je in korte tijd veel bezoekers kunt verwachten. Maar je kunt het ook rustig opbouwen en kijken welke promotie het meeste resultaat heeft.



Weblog promoten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten