donderdag 15 mei 2014

Wat is geoptimaliseerde Magento hosting?

Magento heeft een geoptimaliseerd hosting platform. Van vroeger uit zijn de hosting aanbieders gewend dat zij zoveel mogelijk klanten op de servers plaatsen. Hierdoor kan de winst per server worden gemaximaliseerd. Maar klanten hebben hier last van. Een webshop kan wanneer het drukker is erg traag worden en het kan zelfs voorkomen dat hij niet toegankelijk is voor je bezoekers. Als eigenaar van de webshop ben je daar natuurlijk niet naar op zoek. Het heeft invloed op je conversie, welke klanten kopen er iets in een te langzame webshop? De kans is groot dat ze hierdoor weggaan naar de concurrent. Daarom moet je dit voorkomen door te kiezen voor een goede Magento hosting partner waarbij de kwaliteit voorop staat.


Veel bezoekers


In het begin draait je Magento webshop goed, er zijn nog niet zoveel bezoekers en alles lijkt snel te laden en goed te werken. Maar als het dan wat drukker wordt, dan merk je vaak de problemen op. Er komen steeds meer mensen en het wordt drukker en dan loopt de webshop vast. Bij Magento is dat geen probleem als je maar een goede hosting hebt. Er kan gekozen worden voor de geoptimaliseerde servers, deze moeten uitgerust zijn met snelle harde schijven (SSD) en ze moeten voorzien zijn van een sterke processor. De database moet alles weg kunnen schrijven in de database maar ook op de harde schijven.


Magento en Varnish


Als je een webshop op gaat zetten heb je als doel dat je dagelijks veel bezoekers aantrekt. Je wil het aantal bezoekers blijven verhogen en als je een Magento webshop hebt en je hebt honderden bezoekers per dag, dan moet Magento wel erg hard werken. Daarom kan er gekozen worden voor Varnish. Dit is de elektrische ondersteuning voor Magento. Een groot deel van de Magento shop kan hierdoor in cache worden geladen en het aantal bezoekers wordt over verschillende servers verdeeld op het moment dat het te druk wordt.


Kennis


Bij het inzetten van Magento is het belangrijk dat er iemand voor je aan het werk gaat met diepgaande kennis over Magento. Er zijn veel hostingpartijen die Magento aanbieden, maar hier gaat het dan ook vaak mis en lopen de servers continu op hun tenen. Dit is op te merken aan de uptime en de performance.


Conclusie


Bij geoptimaliseerde Magento hosting gaat het over een totaalpakket aan optimalisaties die gevoed moeten zijn vanuit een diepgaande kennis van het Magento platform. De hosting aanbieder die voor je aan het werk gaat moet goed begrijpen wat Magento nodig heeft, daar moet ook de technische strategie op worden afgestemd. Bekijk daarom je opties als je hier gebruik van wil maken. Kennis is hierbij van groot belang en aan de hand daarvan kun je bekijken wie het voor jou kan implementeren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten