vrijdag 30 mei 2014

HTML en de geschiedenis

HTML staat voor Hyper Tekst Markup Language. Het is een opmaak taal en hiermee kun je je browser vertellen met HTML tags hoe de pagina weergegeven moet worden op je scherm. Veel mensen denken dat HTML een programmeertaal is, maar dat is het niet. Je kunt HTML eenvoudig leren. Er kunnen echter ook heel ingewikkelde dingen mee worden gedaan, maar als je de basisfuncties kent kun je al veel mooie pagina’s bouwen.


Belangrijke termen


Er zijn vier belangrijke termen binnen HTML en dat zijn elementen, attributen, waarden en tags. Een pagina bevat verschillende gegevens en deze gegevens hebben de vorm van elementen. Er zijn bijvoorbeeld elementen voor plaatjes, teksten, tabellen en formulieren. Deze bestaan uit drie delen, een begin tag, de inhoud en de eind tag. Een element heeft ook verschillende attributen. Bij het element tekst gaat het over de attributen lettertype en lettergrootte. Attributen hebben een aantal waarden, bij een lettertype gaat het bijvoorbeeld over Arial of Courier. Dan zijn er nog de tags, dit is een HTML code die tussen twee haken staat de < en >. De begintag is bijvoorbeeld <HTML> en de eindtag is </HTML>. Wanneer elementen geen inhoud hebben, hebben een begintag, maar geen eindtag.


Geschiedenis HTML


HTML is uitgevonden door Tim Berners-Lee. Hij was destijds werkzaam bij CERN, dit is een natuurkunde instituut in Genève. Internet en HTML zijn eigenlijk ontworpen voor en gebruikt door de militairen als communicatiemiddelen. Maar na enige tijd zijn universiteiten het ook gaan gebruiken. Er zijn diverse versies van HTML. Bij iedere versie wordt de taal weer verbeterd en komen er nieuwe functies bij. Als je zelf met HTML aan de slag gaat en al enige kennis op hebt gedaan is het altijd prettig dat wanneer er een nieuwe variant is je hiermee ook aan de slag gaat.


Cursus HTML


Als je meer over HTML wilt leren kun je altijd een cursus starten. Er worden online cursussen voor HTML aangeboden waar je gebruik van kunt maken. Je kunt dan eerst de basis onder de knie krijgen en als dat eenmaal goed gaat kun je altijd meerdere lessen volgen of van anderen leren wat je nog meer kunt doen met HTML.



HTML en de geschiedenis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten